14 oktober 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

Toen Sjaak Polak ooit werd gevraagd hoe hij de snelle buitenspeler Slory ging afstoppen, had Polak een prachtig antwoord paraat. “Gewoon m’n helm op en er op de brommer achteraan.”

In het kader van die uitspraak is het ook niet gek dat afgelopen zaterdag Jan-Willem op de brommert op het E.J. Keijer sportpark aankwam. Hij was niet de enige; Andries kwam op de scootert, Sander op de brommert en Kjell kwam zelfs met een brommobiel. Ze waren hard nodig de eerste helft want de Fivel 2 had het moeilijk met Winsum. Aan het zelfvertrouwen lag het niet, alhoewel het tweede al drie wedstrijden op rij had verloren verliet het een week eerder tegen Bedum het veld met het gevoel dat er een goede pot was gespeeld. En de selectie was in tijden niet zo sterk geweest. Coach Jan en aanvoerder Danny hadden zelfs de uitblinker van een week eerder (Manu) op de bank gezet.

Er werden dan ook goede kansen gecreëerd maar ze werden slecht uitgespeeld of de Winsummer keeper lag dwars. Ook Winsum was gevaarlijk en wist via een vrije trap zelfs op voorsprong te komen.  Het muurtje ging daarbij niet vrijuit maar ja, we weten allemaal dat dat niet de fijnste plek is om in te staan. Het tweede bleef goed voetballen en wist de gelijkmaker binnen te koppen in de vorm van Kuik uit een voorzet van Kjell.

De tweede helft was een ieder weer op de hoede voor Winsum, de tankjes waren weer vol en de afstelling was scherp. Nu waren het Chris en Stefan die er vaak op de brommert vandoor gingen en het de ervaren mannen van Winsum moeilijk maakten. Het duurde niet lang of de wedstrijd was gespeeld al is dat bij de Fivel eigenlijk pas bij drie of vier doelpunten verschil. Eerst was het Danny die de bal op Chris legde. Chris pakte de brommert en maakte een toertochtje om de keeper heen om de bal vervolgens in de goal te werken. Daarna waren de rollen omgedraaid. Althans zonder de brommert voor Danny uiteraard. Chris had een goede actie op rechts en wist Danny vrij te spelen bij de tweede paal. Alleen de bal hoefde er nog maar in met links, psychisch soms de moeilijkste ballen om te maken! Dit keer ging het goed. De rechterkant was de snelweg in de tweede helft, dit keer voor Stefan. Balletje op Danny, aanname, tikje naar rechts 4-1.  Stefan weer over rechts, voorzet, eigen doelpunt. Bij 5-1 was de wedstrijd gespeeld, verslapping aan de kant van de Fivel leidde nog wel tot de 5-2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Zo konden de jongens voor het eerst met drie punten op zak op de brommert weer naar huis. De ban is gebroken, op naar de tweede plaats!