Datum

13 mei 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een stukje van het 3e. Het is wel weer even geleden. Op een bepaalde manier slepen we ons naar het einde. Op papier hebben we een enorm brede selectie maar op gras valt dat tegen. Wekelijks is het afwachten of we de kritische grens van 13 spelers weten te raken. En dan hebben we het echt over een minimum bezetting. Met 11 man komen wij zeker niet toe. Kom dan ook nog aan met doordeweekse wedstrijden. Onze hersteltijd heeft veel weg van radioactief verval. Onze halfwaardetijd is zo'n twee dagen. Na 2 dagen zijn we 50% hersteld. Na 4 dagen 75%. Doordeweekse wedstrijden? Sommigen hebben al moeite met één wedstrijd per week.

Ook dit weekend is het weer schrapen om een team op de been te krijgen. In arren moede wordt uiteindelijk de tegenstander maar gebeld. "Jongens, het kan doorgaan, maar alleen wanneer we wat aanvulling uit de B1 halen." Gelukkig is de tegenstander akkoord. Mogelijk omdat de tegenstander hier ook wat mogelijkheden ziet om zich uit andere elftallen te laten versterken. Het zij zo. Het is een middenmoot duel, gaat nergens over, als we maar kunnen voetballen. We verzamelen ons buiten op het terras, het weer is mooi. De B'ers blijven dan nog even schuchter in de kantine. Bij het omkleden, wanneer het onweer boven Zeerijp losbarst, volgt de kennismaking. Bas, Gideon, Roel en Wolf mogen we vanuit de B'ers begroeten. "Op de bank beginnen jongens, maar maak je geen zorgen, wij redden het zeker niet allemaal tot het einde." En inderdaad, eind 1e helft hebben alle vier hun debuut reeds gemaakt.

We voetballen bepaald niet onaardig. Heracliden heeft aardig wat meer loopvermogen meegenomen dan bij "Heracliden Oet" maar wij hebben het betere van het spel. Ook hebben we de betere kansen. Maar dat Ajax syndroom hè. Als wij half zoveel kansen benutten als we kregen zou het leven zoveel mooier zijn. Toch komen we op voorsprong. Vanaf de 16 kopt Marthijn er zomaar een voorzet in. Dat was geeneens een kans. Marthijn heeft aan een halve kans soms genoeg en aan een hele kans te veel.

Een groot deel van de 1e helft zijn er weinig problemen. Heracliden is echter fit en heeft een aanvaller meegenomen met kruit in de voeten. De 1-1 is een schot recht in het kruis. Onhoudbaar, onverdedigbaar, gevalletje jammer. We zijn even van slag en blij wanneer de rust aanbreekt. Helaas is Gideon dan al geblesseerd uitgevallen. Een botsing met de 100 kilo senior tegenstander is wat anders dan bij B'ers, zeker wanneer deze tegenstander ook nog eens over je heen valt.

Na de rust is het evenwicht hersteld. De wedstrijd hebben we redelijk in controle en kansen over en weer blijven uit. Na balverlies van de Heracliden echter ligt het veld links opeens open. De aanvallers lopen naar rechts en nemen de verdedigers mee. Precies de situaties waar de loper op wacht. Duik het gat maar in en laat die pass maar komen. De pass van Barry komt perfect en wordt op waarde geschat. De één op één met de keeper in het voordeel van de loper: 2-1.

Heracliden lijkt zich neer te leggen bij de achterstand. De aanvallen zijn zonder veel gevaar en we houden ons eenvoudig staande. Dan is er toch even een kleine onoplettendheid bij een hoge bal en ligt opeens de 2-2 erin. Terwijl wij voelen dat de benen moe worden voelt Heracliden dat er nu meer in zit. Ze hebben gelijk, Kort voor het einde nog een van richting veranderd schot dat er zomaar in rolt. Het is de 2-3 die tot het einde staat, mede omdat het schot van Marko op goal in de "dying seconds" er niet in gaat. Jammer. Een 3-3 was een mooiere afspiegeling geweest van de strijd die geleverd werd.

Maar we zullen niet klagen. Het was een mooie pot en we danken Bas, Gideon, Roel en Wolf dat ze het mogelijk hebben gemaakt. Prima debuut jongens.