Datum

25 maart 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

Heracliden oet, altijd lastig. Zo bleek ook afgelopen zaterdag. De dames van de Fivel vrouwen 1 reisden af naar Uithuizermeeden om (na een week rust) een lekker potje te voetballen onder een heerlijk voorjaars zonnetje. Ondanks dat veel supporters er eerder waren dan de kledingtas en menig dames, stonden we rond het middaguur op het veld om de spiertjes op te warmen. Nadat de scheids zijn koffie op had en een kleine tien minuten later dan gepland het veld op kwam, konden de ballen in het net en de wissel spelers aan de kant moesten zitten op wat truien wat als dug-out moest doorgaan.

De eerste helft hadden de dames het zwaar, elke afvallende bal was voor de tegenpartij en het liep allemaal niet zoals het moest. Ondanks dat Heracliden geen echte kansen hebben gehad kwamen ze door een fout in de verdediging en een eigen doelpunt op 1-0 voorsprong, wat ook gelijk het enige sensatie puntje was in de eerste helft.

Na een beker hete thee, wat overigens niet bij veel dames in dank werd afgenomen vanwege het weer, en Marlies die iedereen ijsjes en tompoezen beloofde als ze een doelpuntje maakten begonnen we veel overtuigender aan de 2e helft. We zaten er veel feller op en speelden met veel meer overtuiging, desondanks liet de gelijkmaker lang op zich wachten. Na de zoveelste perfecte corner van Daniek besloot iemand om hem er eindelijk in te schieten. Via de rebound kwam de bal voor de voeten van Ciska die hem heerlijk op de wreef raakte en de verlossende 1-1 binnenschoot.  Maar daar bleef het niet bij, na een lange bal van Marlies en een keurig aanname van Roos, stormde Roos op de keeper af en schoot koelbloedig de 1-2 binnen. Nog geen vijf minuten later ontstond er precies net zo’n situatie, Roos aan de bal met nog maar 1 tegenstander voor zich en Margriet naast haar, maar toen die door had dat Roos de bal wou afgeven begon ze fanatiek te schreeuwen dat ze het zelf moest doen, het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat ze mist, en dat was een goeie beslissing geweest want ze werkte hem zelf perfect af en schoot de verlossende 1-3 binnen.

Daarna was het aftellen geblazen, met maar 2 wissels, een paar blessure gevallen en een zware wedstrijd was bij velen het lampje uit. Het was dan ook een hele opluchting toen de scheidsrechter het eindsignaal aangaf. Een keurig 1-3 overwinning die meer dan verdiend was. Beide keepers hebben ontzettend goed gekeept, de verdediging stond als een huis de 2e helft,(met name Elles die misschien wel een nieuwe positie heeft gevonden, of kwam het gewoon omdat haar opa aan de kant stond te springen?) het middenveld voerde zowel verdedigend als aanvallend de taken goed uit, en de voorhoede deed wat van hen verwacht werd. Dat was voor dit seizoen weer Heracliden oet, zaterdag staat Groen Geel  Vr3 op het programma, tot dan?