Datum

2 april 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag zou het tweede elftal een thuiswedstrijd spelen tegen Rood Zwart Baflo, maar door te weinig spelers bij de tegenpartij is de wedstrijd uitgesteld. Ook het ’t Zandt had een wedstrijd tegen Stedum dat uitgesteld was, dus een uitstekende gelegenheid om de wedstrijd tegen ’t Zandt te spelen die al eerder tweemaal uitgesteld is.

Bart Pijper die aanvankelijk op het wedstrijdformulier stond moest door ziekte van Tim Zwama bij het eerste elftal aansluiten. Bart is ook meteen uit de groepsapp van het 2e geknikkerd (zijn afwezigheid werd niet gewaardeerd door de groep). Bart was in de wedstrijd tegen Loppersum nog goed voor een doelpunt.

De selectie van zaterdag bestond uit: Jan de Vries, Jan Willem Brontsema, Manfred Munters, Gerke Reiffers, Ricardo Reiffers, Emanuel Desbourdieux, Bas Huizing, Jeroen Kuik, Kjell Spraakman, Marco De Vries, Roderik van der Werff & Richard Wiersema

De wedstrijd die door thuisscheidsrechter Marcel Bakker geleid werd begon stipt om 14:30 uur.

De Fivel begon de wedstrijd fel en de meeste duels werden daarom ook gewonnen door het uitspelende team. Het eerste doelpunt viel al snel in het begin de wedstrijd. Jeroen Kuik kwam opstormend aan de rechterkant en liep de verdedigers voorbij alsof die nog ergens in dromenland waren. Oog in oog met keeper Rik Til schoot Jeroen laag in de hoek met veel kracht (0-1).

Rond de 25e minuut gaf Chris van Dijken een voorzet op Gerke Reiffers die de bal miste en kwam zo voor de voeten van Kjell Spraak terecht die hem verwoestend uithaalde (0-2). Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust werd verwacht dat ’t Zandt wel een donderspeech had gehad van Coach Marijn Teerling maar de Zandsters speelde nog futlozer dan in de eerste helft dus het was een kwestie van doordrukken om de wedstrijd snel te beslissen. Dit gebeurde dan ook door Chris van Dijken die op snelheid ene verdediger voorbij snelde en schoot netjes langs de doelman (0-3).

De andere 3 doelpunten werden gemaakt door Emanuel Desbourdieux die in de 2e helft werd ingebracht om het leeftijdgemiddelde naar beneden te houden en natuurlijk door zijn voetballende kwaliteiten! Ook Marco “Chip” de Vries scoorde een doelpunt  die in eerste instantie door Jeroen Kuik al gemaakt had moeten worden, maar hij schoot op de keeper waardoor Rihard Wiersema ook een kans kreeg, maar ook hij niet benutte de kans niet en in de rebound kopte Marco de bal in het doel.

De laatste doelpuntmaker van de 3 was Rihard Wiersema waarbij Chris weer op de keeper af kwam en een pass gaf op Richard die de bal koelbloedig in het doel schoot! 0-6!

Grensrechter Frits Bijmolt gooide bij elk doelpunt van de Fivel zijn vlag wel 10 meter hoog de lucht in en wist hem daarna netjes weer op te vangen! Chapeau Frits! Bedankt voor het vlaggen!

In de laatste minuten van de wedstrijd zei Jan-Willem dat we waarschijnlijk nog wel een tegendoelpunt zouden krijgen.  Jan-Willen dacht als de tegenpartij niet zelf scoort dan doe ik het zelf wel en hij frommelde al vallend de bal in het doel (1-6). Dit was ook de eindstand en kon er terug worden gekeken op een goede wedstrijd! Volgende week zou er nog een tandje bij moeten want dan is de tegenstander KRC. Altijd lastig.