DE PELIKANEN MAATJE TE GROOT VOOR DAMES 1 (0-5)

7 november 2015 10:45

Accommodatie

Onbekend

Rust 0-2

Ondanks een enorme inzet en na een loodzware wedstrijd is het de Riepster dames vandaag niet gelukt punten te pakken tegen titelkandidaat de Pelikanen. Hoewel de dames uit Appingedam als terechte winnaar van het veld stapten, had toch ook de Fivel misschien wel recht gehad op één of meer doelpunten. Maar de rood-witten bleken gewoonweg een maatje te groot vandaag.

De Pelikanen begon sterk met uitstekend positiespel. Dit leidde weliswaar tot kansen maar in eerste instantie nog niet tot doelpunten. De Fivel kwam steeds beter in het spel en domineerde zelfs een gedeelte van de eerste helft, maar ook de Fivel wist dit niet om te zetten in goals. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de Pelikanen meer en meer het initiatief. De 0-2 ruststand was dan ook terecht, al had de Fivel vlak voor rust nog een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer.

De Fivel kwam ondanks de achterstand zelfverzekerd het veld op voor de tweede helft. Doelstelling was om meer initiatief nemen en druk te zetten op de tegenstander, maar de Pelikanen liet zich niet van de wijs brengen. De Damsters bleven rustig en verzorgd voetballen en bouwden de voorsprong al snel uit naar 0-3. Vooral fysiek maar toch zeker ook de ervaring maakten uiteindelijk het verschil. Meer en meer sloeg de vermoeidheid bij de Fivel toe, al hadden de oranje-witten ook in de tweede helft toch een aantal grote kansen. Maar dan stond daar altijd nog de keeper van de Pelikanen als betrouwbaar slot op de deur. De uiteindelijke uitslag (0-5) was weliswaar terecht, maar toch zeker iets geflatteerd.

Ondanks de nederlaag verdienen de dames van de Fivel een compliment voor hun inzet en strijdlust. Meer en meer raken de dames gewend aan het soms fysiek zware voetbal in deze klasse, meer en meer lijken de dames van de Fivel overtuigd van eigen kunnen. Een plek bij de eerste vijf is en blijft dan ook een zeer reële doelstelling voor dit seizoen.