Datum

9 april 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het weer zover. Aduard thuis stond op het programma. Na de geweldige wedstrijd van vorige week (1-0 pelikanen) liepen onze dames misschien nog iets te veel op een roze wolk want toen scheidsrechter Bas het beginsignaal gaf was iedereen nog aan het dromen. Daardoor stonden we na een twintig al met 5-0 achter.

Toen werd ook aanvoerder Marlies wakker (die een super wedstrijd speelde) en stuurde iedereen op hun plek waarna het een stuk beter ging lopen. De verdediging stond een stuk sterker en zo hadden de aanvallers ook wat meer kansen. Het eerste doelpunt kwam van niemand minder dan Roos Mekkering. Ze veroverde de bal op het middenveld en kapte de verdediging van Aduard uit waardoor ze 1 op 1 tegenover de keeper stond. Maar ook daar week Roos niet voor terug en schoot de bal koelbloedig in de linkerhoek. Vlak daarna stond Roos weer tegenover de keeper maar deze was er op verdacht en ze stompte hem uit het doel, recht voor de voeten van Margriet die hem er goed inschoot. Weer even later kon Roos zich door de verdediging heen worstelen en scoorde de 3-5. Na een mooie actie aan de rechterkant kon Margriet de bal voorgeven op Roos, de voorzet was helaas iets te scherp waardoor die in de handen van de keeper belande. Toch gingen we vol goeie moed de kleedkamer in, want zoals coach Arjo al zei: ‘ze staan nog maar met 2-0 voor’.

De dames van de Fivel begonnen goed aan de tweede helft. In de eerste minuut was er al een kans maar kwam helaas niet tussen de palen terecht. Na 10 minuten mocht Yara haar oude plekje voorin weer overnemen omdat Margriet geblesseerd het veld moest verlaten. Op een paar kansen na aan allebei de kanten was het voor de rest rustig. Kort voor het eindsignaal scoorde de dames van te tegenpartij nog een prachtig doelpunt. De wedstrijd was bepaalt 3-6. Desondanks kunnen we terug kijken op een leuke wedstrijd met een heerlijk lente zonnetje.