Accommodatie

Onbekend

De Fivel 3.5 - De Heracliden 5        1 - 2     ( 0 - 2 )

Oftewel het verhaal van de Paal en de Neus.

Zo op de fiets naar Zeerijp rijdend (want thuiswedstrijd+bier=fiets) vraag je je af of er deze keer genoeg spelers zijn. Vorige week waren we met (te) weinig. Terwijl we onze cracks hadden uitgeleend aan het tweede. Na de wedstrijd hebben we toen ons misnoegen kenbaar gemaakt. En zie daar, nu geen personele tekorten, wel een paar jongens die al een wedstrijd in de benen hadden maar dat werd gezien als een goede warming up. En JW die spontaan met ons meedeed en direct een basisplaats toebedeeld kreeg. Dank je jongens dit is weer de Fivel spirit zoals we die kennen.

Nu de wedstrijd! Eerst maar tegen de wind in. Er werd niet onaardig gespeeld en nadat we er achter kwamen dat lange ballen niets opleverden, kwamen we zelfs tot kansen. Een schotje net naast, een boogbal net op de lat, een aantal “vastlopers” in het strafschopgebied. Het ging de goede kant op. Even later. Een geweldige pass van Arne op de altijd snelle en alerte linkshalf. Die bij de keeper aangekomen geweldig wilde uithalen met z’n sterke linkerbeen. Het loeiharde schot werd echter een slap rolletje richting tweede paal waar Richard en de keeper op af sprongen. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek dat de paal als overwinnaar uit het strijdgewoel kwam. De keeper weinig tot niets had en Richard een tot bloedens toe geschaafde knie. Dit belette hem echter niet om door te spelen. In de pauze werd trouwens de knie weer opgelapt. (Volgens ooggetuigen moet de paal toch ook wel een deuk opgelopen hebben. Maar dit terzijde.)

Zoals wel vaker maakten wij ook nu fouten. In dit geval twee!  En dus stonden we bij rust met 2-0 achter. Maar goede moed. Nu kregen we toch voor de wind!! En de keeper leek niet al te betrouwbaar. Daar moesten we toch van kunnen profiteren. Voor de wind hadden we, dat moet worden gezegd. En kansjes waren er ook, maar de niet zo betrouwbare keeper bleek opeens de hoge ballen tegen te houden. En anders was daar wel een doellat of het schot werd een halfzacht voorzetje waar niemand iets mee kon. Was dat het dan? Nee, ook de Heracliden kregen nog wat kansen. Uit één van hun uitbraken snelden ze naar voren en dicht bij ons doel aangekomen werd er flink uitgehaald. Gerke die in de baan van het schot stond wist niets anders meer te bedenken dan dit schot te blokken. Met zijn neus!! Je kunt je afvragen of dit een wijs besluit was. Maar hij deed het! Zere neus, 5 minuten KO. Maar geen doelpunt tegen. Weinig spelers zullen het hem na doen. Was dit het dan? Ja. Op wat gegrabbel van Dennis na eigenlijk wel.                                                                                                                                                   Hadden we de kansen in de eerste helft maar beter benut.