Datum

10 oktober 2015 12:30

Accommodatie

Onbekend

Vooraf werd de wedstrijd tegen Groninger Boys betiteld als de strijd om de derde plaats. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd gelijk in punten. Helaas bleek Groningen deze zaterdag vooral in de eerste helft veel en veel te sterk. Bij rust was het al 7-0. Na negentig minuten hadden onze dames de eer toch weten te redden: 8-1

Het was aan onze keeper Hilde te danken dat de schade in de rust nog beperkt bleef tot zeven tegendoelpunten. Hilde was vooral de baas bij hoge ballen vanaf de zijkant. De Fivel leek afwezig, kreeg het fysiek zwaar en had moeite met het ingespeelde team van Groningen dat soms goed liet zien hoe je positiespel speelt.

In de kleedkamer was het stil tijdens de rust. We besloten van systeem te veranderen en meer op de aanval te spelen. Lianne nam de plaats in het doel over van de licht geblesseerde Hilde. Lianne liet zien dat zij als reservekeepster ook haar mannetje staat. De eerste hoge bal plukte ze klemvast uit de lucht en dat niveau hield ze de gehele tweede helft vast. Zoals ook het gehele team in de tweede helft een compleet ander gezicht liet zien. Er werd veel meer maar vooral beter gecombineerd. Uit één van die aanvallen wist de Fivel de eretreffer te scoren. Het enige doelpunt kwam op naam van Eline. Ook Groningen wist nog één keer te scoren na rust waarna de eindstand van 8-1 op het bord kwam te staan.

Voor het eerst dit seizoen speelden wij met een bijna complete selectie. Alleen Anne was uiteraard nog afwezig na haar operatie. Elles keerde na enkele weken weer terug op het veld. Hopelijk vallen de blessures van Marlies, Hilde en Lisanne mee. Volgende week staat er namelijk weer een lastige wedstrijd op het programma. Thuis tegen de studenten van the Knickerbockers.