Datum

3 oktober 2015 10:45

Accommodatie

Onbekend

Was het misschien omdat enkele dames, de avond voorafgaand aan de wedstrijd, bij het laatste concert van Normaal teveel hebben lopen høken. Soms zag je ze tijdens de wedstrijd denken: Mamma waor is mien bal. Of was het de snelle voorsprong en dus onderschatting waardoor wij dachten: die dames uit Uithuizermeden rollen we even op. Als je dan ook nog op het hoofdveld mag spelen. En je om mag kleden in kleedkamer 1 en 2, dan bestaat natuurlijk het risico dat je naast je schoenen gaat lopen. Of is het toch de druk die wekelijks toeneemt nu de dames van de Fivel bovenin meedraaien in de competitie.  We zullen het nooit weten. In elk geval werd vandaag duidelijk dat de dames ook wedstrijden kunnen winnen als het eigen spel niet optimaal is.

De voorsprong stond al binnen twee minuten op het bord. Alles leek erop dat het een eenvoudige morgen/middag zou worden. Al snel bleek dit niet het geval. Er ging veel mis. De dames van de Fivel oogden niet scherp, verloren teveel duels en het leek even of iedereen op zoek was waar te lopen. Door persoonlijke fouten leek 2-2 de ruststand te worden, maar vlak voor rust kwamen wij alsnog op voorsprong (3-2). Als het even niet loopt is het fijn om scorende spitsen te hebben.

De tweede helft oogde de damesselectie van de Fivel in elk geval scherper, maar er werden nog steeds te veel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor de Heraclieden in de wedstrijd kon blijven. De frustratie bij alles wat de Fivel is was groot na de 3-3. Uiteindelijk kwam er in de laatste fase van de wedstrijd toch iets van onoverwinnelijkheid naar boven. De wil om te winnen was uiteindelijk doorslaggevend. Kort voor tijd wist de Fivel dan ook alsnog de overwinning binnen te halen (4-3).

Dat het afstandsschot van de Heraclieden in de allerlaatste seconde van de wedstrijd door onze keepster uit de kruising werd geplukt was mooi meegenomen. En deed onze fouten van die middag voor even vergeten.