Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen het 1e elftal van Nieuwolda, dat om

onbegrijpelijke redenen door de KNVB weer eens een seizoen bij ons is ingedeeld.

Normaal gesproken calculeer je dan 3 verliespunten in, maar wat is bij ons nou eigenlijk

normaal? Bovendien speelden we een thuiswedstrijd, en hadden wij in het verleden al niet

vaak genoeg aangetoond dat wij dan ook tegen de toppers punten konden halen? Niets is

onmogelijk, dus begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Na 10 minuten was het

echter al wel duidelijk dat het vanmiddag wel een hele zware klus zou worden om punten

te halen tegen deze tegenstander. De stand was toen al 0-2 en het zag er naar uit dat het

daar niet bij zou blijven. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten (er waren

trouwens ook geen pakken!) begonnen we met wat meer elan te voetballen, en waren

vooral in het 2e gedeelte van de 1e helft de bovenliggende partij. We kregen kansen, maar

wisten die helaas niet op waarde te schatten. De tegenstander kreeg in die periode

helemaal geen kansen meer, waardoor we de rust ingingen met nog steeds diezelfde 0-2

tussenstand. Dat gaf in ieder geval nog enige hoop voor de 2e helft. De grootste klap

kregen we echter in de rust te verwerken, want onze dynamische middenvelder Barry, die

de laatste weken zo goed op schot was, mocht of moest (?) op de reservebank bij het 1e

plaats nemen. Nou hadden wij wissels genoeg, want in tegenstelling tot de andere

wedstrijden hadden wij een selectie van maar liefst 16 man, maar toch? Het blijkt echter

maar weer eens te meer, dat ons elftal zeer geschikt is om de spelers (nou ja, sommige

dan!) naar een hoger niveau te tillen. Een soort opleidingselftal voor spelers die ook op

hoge leeftijd nog deel uit kunnen gaan maken van het 1e elftal. Barry droomde al van het

maken van de winnende goal voor het 1e, waarmee hij zich bijkans onsterfelijk had

gemaakt. Het werd echter niet de winnende, maar hij zorgde er wel voor dat er in ieder

geval nog een gelijkspel (1-1) uit het vuur werd gesleept. Met dank aan ons elftal

uiteraard, maar daar heb ik behalve Barry niemand iets over horen zeggen. Maar goed, wij

hadden ook nog een 2e helft te spelen, en het leek erop dat wij met een aantal frisse

krachten niet kansloos waren. Nieuwolda maakte echter al vlot de 0-3, maar nog gaven wij

ons niet gewonnen. Marthijn zorgde er met een fraaie kopbal voor dat we toch echt niet

voor spek en bonen meededen. Naarmate de wedstrijd echter vorderde werd het steeds

moeilijker om in de buurt van het vijandelijk doel te komen. Nieuwolda had daar geen

moeite mee en scoorde nog 2x , waarna de uitstekend fluitende scheidsrechter Meijer uit

Delfzijl het fluitsignaal gaf voor het begin van de 3e helft. Goed gespeeld, geen punten,

maar desondanks staan wij nog steeds op een verdienstelijke 5e plek. De 4 ploegen boven

ons zijn echt een maatje te groot, maar het moet mogelijk zijn om zo tussen plek 5 en 7 te

eindigen, en dan hebben we het dit seizoen goed gedaan. Behalve een opleidingsploeg zijn

wij ook een ploeg die de realiteit niet uit het oog verliest.