Scheidsrechter

Meints, J.

Accommodatie

Onbekend

In tegenstelling tot wat in het programmablad was geschreven zijn beide ploegen elkaar, in de 3e klasse, in het seizoen 2013 - 2014 nog tegengekomen. In Westerlee werd met 0-2 gewonnen, in Zeerijp werd het 4-1. In dat sezoen degradeerde Westerlee, de Fivel een jaar later.

Na het goede resultaat van vorige week tegen Onstwedder Boys (0-0) was de hoop om nogmaals met een vrijwel volledige selectie te kunnen spelen. Dat was echter niet geval. Van de basisspelers tegen Onstwedder Boys ontbraken Arjan de Vries, Stefan Groenwold en Tim Zwama (na 1 minuut tegen O.B. ingevallen). Hun plaatsen werden ingenomen door Marco de Vries, Mark Kramers en Rindert Havinga.

In de 8e minuut was Westerlee dicht bij de openingstreffer. Na een voorzet dook Patrick Smit vrij op voor Ruud Kuizenga, maar de bal verdween naast het doel. Westerlee speelde iets verzorgder in de eerste helft. Emiel Bos loste twee schoten op het doel, maar ze troffen geen doel. Westerlee kreeg een tweede grote kans. Opnieuw kwam een aanvaller van de bezoekers alleen voor Kuizenga, maar Ruud wist de bal te keren. Verrassend kwam de Fivel op voorsprong. In de 40e minuut legde Emiel Bos uit een vrije trap op het hoofd van de vrijstaande Jacob Havinga die prima raak kopte. Even later was Jacob zelfs dicht bij de 2-0. Hij kwam, na een pass van Silke Korpershoek, alleen op keeper Meulenbelt af, zijn 1e poging strandde op Meulenbelt, in de rebound was een verdediger een sta in de weg.

In de twee helft was het 1e grotendeels de bovenliggende partij. Dat leidde tot meerdere kansen. Zo ging na rust een schot van de jarige Slike Korpershoek vlak langs de verkeerde kant van de paal. Mark Kramers leek te scoren toen hij de keeper al was gepasseerd maar stuitte daarna op een verdediger. Even later was het toch raak. Na een mooie combinatie waarbij Silke Korpershoek en Jacob Havinga betrokken waren kwam de bal bij Geert v.d. Veen die netjes afrondde: 2-0. Het geloof bij de withemden was weg en helemaal na de 3-0. Geert v.d. Veen passte op Jacob Havinga die met een mooi lobje Meulenbelt kansloos liet. Toen Westerlee een grote kans op de 3-1 miste was de wedstrijd gespeeld. Het meest opvallende feit was daarna de invalbeurt van Manfred Munters. Na een lange afwezigheid maakte hij een (tijdelijke?) rentree op 45 jarige leeftijd in het 1e elftal.

Het 1e kwam aan het begin van de wedstrijd goed weg en had heel anders kunnen lopen als de tegenstander gescoord had. Op basis van de 2e helft kan echter gesproken worden van een verdiende overwinning.

Zaterdag is GEO (uit) de volgende tegenstander.