DE FIVEL 1 - VVS 1 - Fivel

DE FIVEL 1 - VVS 1

Fivel De 1

1 - 0

VVS 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

Datum

12 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Secer, A.

Accommodatie

Onbekend

De selectie van het 1e elftal heeft nogal wat wijzigingen ondergaan t.o.v. het vorig seizoen. Dragende krachten Wouter de Vroome (naar Be Quick), Cees bij de Leij (naar Gorecht) en Laurens Hijlkema (naar Canada) zijn vertrokken, terwijl Lieuwe ten Caat al tijdens dat seizoen was gestopt. Daar kwam zaterdag nog de afwezigheid bij van Geert v.d. Veen, Niels Ronde, Menko Duisterwinkel en Jan-Anko Havinga. Bij het begin van de competie is moeilijk in te schatten waar het team staat. Het elftal heeft een verjongingskuur ondergaan, terwijl het team ook nog zie zo oud was. In de basis stonden zaterdag vier tieners: Silke Korpershoek (16), Mark Kramers (19), Emiel Bos (16) en Tim Zwama (19). Op de bank zaten Rindert Havinga (16), Marco de Vries (20), Chris van Dijken (19) en Sander Steenbergen (15).

Het begon vorige week tegen Scheemda goed. Er werd met 0-1 gewonnen door een goal van Silke Korpershoek. Met zo’n nieuwe, jonge ploeg, mag je niet direct wonderen verwachten. Wennen aan het spelen op een hoger niveau (voor de tieners) moet gecompenseerd worden door inzet, teamgeest en enthousiasme. Dat lukte vorige week prima en leverde dus drie punten op.

VVS Oostwold, tegenstander van afgelopen zaterdag, had zijn eerste wedstrijd ook gewonnen. VVK werd met 2-0 verslagen.

Het 1e had een vliegende start. Binnen een minuut stond er 1-0 op het scorebord na een mooie solo van Stefan Groenwold. Daarna ging VVS op jacht naar de gelijkmaker. Verder dan een aantal afstandschoten kwam de ploeg uit Oostwold echter niet. Ook de Fivel creeerde weinig. Na rust was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Ook nadat een speler van VVS was weggestuurd, na twee gele kaarten, veranderde dat nauwelijks. De druk op het doel van Ruud Kuizenga werd na verloop van tijd wel groter en groter. Het leverde veel scrimmages op, maar niet veel uitgespeelde kansen. Maar op basis van het spelbeeld had VVS zeker een goal verdiend. Vlak voor tijd had Stefan Groenwold nog een grote kans op de 2-0, maar dat was ook wat teveel van het goede geweest.

Zes punten uit twee wedstrijden is een mooi begin en geeft vertrouwen, maar veel conclusies kunnen nog niet getrokken worden. Zo zijn Scheemda en VVS waarschijnlijk ook niet de zwaarste tegenstanders in de competitie.

Zaterdag speelt het 1e uit tegen SGV (Schildwolde).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!