Fivel 2 wint overtuigend van koploper - Fivel

Fivel 2 wint overtuigend van koploper

Fivel De 2

2 - 0

Siddeburen 1

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 5e klasse 13

Datum

4 april 2015 12:30

Accommodatie

Onbekend

In een bij tijden zeer overtuigend duel van Fivel kant werd koploper Siddeburen 1 met 2-0 aan de kant gezet. Deze score viel nog mee voor de tegenstander want het had ook zo 6 of 7-0 kunnen worden.

De Fivel 2 heeft een sterke selectie dit seizoen. Daardoor kunnen gaten die vallen door bijvoorbeeld de afwezigheid van Jorn en Jeroen (daarover later meer) moeiteloos op worden gevangen door andere spelers samen met de spelers van het A team. Opvallend is daarbij de switch van Arne Roeters. Hij speelt sinds een paar week rechtsback en deed dat ook afgelopen week weer voortreffelijk. Zo heeft het tweede een heel modern team met twee backs die vroeger aanvaller waren.

De eerste goal viel echter uit een uitstekende aanval waarbij Chris het meeste werk deed. Van Dijken passeerde enkele spelers en gaf een feilloze bal op Stefan die strak langs de keeper schoot. De tweede goal viel in de tweede helft en kwam van de voet van Mark. Met een goede actie speelde hij zichzelf vrij en scoorde knap. Voor en na deze goals waren er nog vele kansen, soms zelfs voor open doel. Zo miste Jan-Willem uit een mooie voorzet van Arne, schoot Marco alleen voor de keeper hoog over en raakte Jasper de keeper van dichtbij. Uiteindelijk maakte het allemaal niet uit want Siddeburen zette hier opvallend weinig tegenover. Er werd vooraf toch meer verwacht van de onfeilbaar ogende koploper. En zo is keeper Sander Steenbergen nog steeds niet echt getest.

Ook vorige week in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Rood Zwart Baflo kreeg hij geen kans zich te onderscheiden. Alleen een onterechte penalty bood daar eventueel kansen voor. De bal kwam ook nog twee keer op de lat maar een gelijkspel was teveel van het goede voor thuisploeg geweest. In dit matige duel was de Fivel namelijk wel de betere ploeg. Danny Lüürssen zette de Fivel 2 op het goede spoor. Eerst kopte hij een strakke voorzet onbeheerst in. Even daarna had hij een mooie actie waarbij Danny wegdraaide in het zestien metergebied en met links in de verre hoek schoot. De derde goal kwam van Chris. Hij werd door Jan-Willem diep gestuurd, de keeper kwam uit maar Chris was eerder bij de bal en kreeg de bal langs de aanstormende keeper in het lege doel.

De wedstrijd werd nog ontsierd door het uitvallen van Jeroen Kuik. Hij botste hard op de keeper en viel met veel pijn uit. De pijn en het ongemak waren van dien aard dat hij nog naar de dokter is geweest. Na veel onderzoek bleek hij een scheurtje in zijn nier te hebben opgelopen. Zeer gevaarlijk dus. Na een week in het ziekenhuis is hij gelukkig weer thuis en lijkt het de goede kant op te gaan. Hetzelfde geldt voor Jorn Heikens. We wensen beiden een voorspoedig herstel toe.

Met nog twee wedstrijden in te halen kan de Fivel 2 in het meest gunstige scenario op 4 punten van Siddeburen komen. Dit lijkt met nog 6 wedstrijden te gaan voor Siddeburen te kort om nog mee te doen om het kampioenschap. Je weet echter maar nooit. Misschien dat op 1 puntje afstand 2e worden er wel weer inzit!

JW

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!