Scheidsrechter

Reints, J

Accommodatie

Onbekend

De Fivel moest het zaterdag doen zonder Lieuwe ten Caat (rugproblemen). Zijn plaats naast Cees bij de Leij werd ingenomen door Laurens Hijlkema, de beste veldspeler van de afgelopen weken, die normaal op het middenveld speelt.

Het eerste deel van de 1e helft was duidelijk voor de Peli’s. De snelle voorhoedespelers van de Damsters maakten het de achterhoedespelers van het 1e erg lastig. Daarbij werd een paar keer aan de noodrem getrokken. Na 15 minuten leverde dat, na een overtreding van Niels Ronde, een vrije trap op, net buiten het strafschopgebied. De Pelikanen heeft daar een specialist voor in de naam van Ruben Keizer. Hij schoot de bal beheerst langs de muur en keeper Ruud Kuizenga was kansloos: 1-0. Na 20 minuten deed zich eenzelfde situatie voor, hoewel de vrije trap iets verder van het doel werd gegeven. Maar ook daar had Keizer geen moeite mee en schoot fraai raak: 2-0. Het leek een kansloze middag te worden. De Fivel had tot dan toe aanvallend nog vrijwel niets laten zien en ook gezien de afgelopen wedstrijden waarin het scoren moeizaam gaf geen reden tot veel hoop. De Fivelianen lieten echter zien over een goede mentaliteit te beschikken en legden zich niet neer bij een bijna zeker lijkende nederlaag. De rollen waren ineens omgedraaid en de Fivel was de bovenliggende partij. De achterhoede van de Peli’s bleek ineens van matige kwaliteit en er kwamen meerdere kansen om terug in de wedstrijd te komen. Eerst miste Cees bij de Leij een grote kans, daarna was Laurens Hijlkema een aantal keren dichtbij de 1-2. Eerst via een fraaie vrije trap die goed werd gekeerd door keeper Rody Bos en even later zelfs twee keer in een aanval. En ook Silke Korpershoek kwam nog in kansrijke positie, maar zijn schot werd gekeerd door Bos. Het was wachten op een goal van de Fivel, maar bijzonder ongelukkig viel die aan de andere kant. Bart Pijper kreeg, per ongeluk, de bal tegen zijn hand en de prima leidende scheidsrechter Reints gaf een strafschop. Jeffrey de Vries had daar geen moeite mee en maakte de 3-0. Maar ook nu liet het andere oranje het er niet bij zitten en waren en opnieuw de nodige kansen. Zo kreeg Cees bij de Leij twee grote kansen, maar keeper Bos was onpasseerbaar. Waar Cees het vorige seizoen en in het begin van het huidige seizoen de ballen er makkelijk inschoot en inkopte lukt het hem dat de laatste wedstrijden niet. De laatste kans voor rust was voor Thomas v.d. Veen, maar dit keer werden de Damsters gered door de paal. Een zeer frustrerende ruststand 3-0, want het gaf de kansenverhouding totaal niet weer.

Ook aan het begin van de 2e helft gaf het 1e zich nog niet gewonnen en drukte het de blauw-hemden (de reserveshirts van de Fivel waren niet beschikbaar) terug. De eerste kans was echter voor de Pelikanen, maar nu zag Keizer zijn vrije trap gestopt door Ruud Kuizenga. Eindelijk was het bij de zoveelste kans wel raak. Uit een corner van Jacob Havinga kopte Thomas v.d. Veen raak. Daarna was Cees bij de Leij een paar keer dichtbij de anschlusstor, maar eerst schoot hij een vrije trap net naast en daarna was, zoals zo vaak zaterdag, Bos de meerdere van Cees bij twee schoten. De tweede helft speelde zich trouwens af onder slechte omstandigheden. Er stond een enorme wind en zo nu en dan ook nog in combinatie met een regenbui. Fatsoenlijk voetbal was nauwelijks mogelijk en voor de toeschouwers was het een beproeving. De Fivel nam steeds meer risico’s, oa door het inbrengen van Menko Duisterwinkel, Mark Kramers en Arjan de Vries, maar het effect was dat de Pelikanen steeds meer ruimte kregen en in de counter een aantal grote kansen kregen, maar daar zeer onzorgvuldig mee omgingen.

De 3-1 was een zeer geflatteerde uitslag en bij de spelers van de Fivel leefde het gevoel dat er meer ingezeten had. En dan ook nog verliezen van een concurrent is zuur. Het wordt er allemaal niet makkelijker op. Volgende week staat Noordwolde (uit) op het programma.

Opstelling:

Ruud Kuizenga, Niels Ronde (Arjan de Vries), Frank Pijper (Mark Kramers), Thomas v.d. Veen, Bart Pijper, Geert v.d. Veen, Wouter de Vroome, Jacob Havinga, Silke Korpershoek, Laurens Hijlkema, Cees bij de Leij

Geel: Frank Pijper