Datum

14 februari 2015

Accommodatie

Onbekend

Op 14 februari moest het vierde onverwacht vroeg weer de wei in. Een plotselinge stralende lentedag was voor die dag voorspeld en aanleiding voor Dirk Jan om contact met de veteranen uit Winsum op te nemen en de wedstrijd tegen Viboa 6 in te lassen.

Het was inderdaad een ongekend zachte dag in deze winter die eigenlijk nauwelijks een winter is geweest. Na ruim twee maanden van inactiviteit had iedereen ook wel weer zin in een wedstrijdje, maar de spieren bleken toch nog behoorlijk stram. Bij de gasten uit Viboa minder. Op het zachte en daardoor zware veld speelden de Winsum-ers in de eerste helft een soepele pot en het vierde liep van het kastje naar de muur. Omdat de spitsen van Viboa erg slordig met de kansen omsprongen bleef de schade echter beperkt. Alleen een goed geplaatst schot wist Dennis niet te pakken te krijgen, een aantal andere keren lag hij goed in de weg. Het vierde stelde daar vrijwel niets tegenover, aanvallen waren schaars want de ballen werd op het middenveld veelal weer verloren.

Coach Aart schudde zijn hoofd en greep in de rust krachtig in, enkele spelers werden gewisseld en de aanval werd versterkt met Giacomo die op het middenveld telkens op een overtal aan tegenstanders was gestuit. De wijzigingen kwamen het spel van het vierde ten goede en in de eerste 25 minuten van de 2e helft lag het initiatief niet langer bij Viboa maar bij de Fivel. De constante druk leidde tot fouten bij Viboa en al vrij snel wist Giacomo met een mooi geplaatst schot de gelijkmaker te maken. Niet lang daarna reageerde nr 9 alert op een foute balbehandeling van de laatste man van Viboa en scoorde hij de 2-1. Er leek nog meer in het vat te zitten maar paal en lat stonden verder succes van Giacomo in de weg. Viboa putte daar kennelijk moed uit want ze namen het initiatief weer over. Inmiddels waren de echte veteranen van Viboa vervangen door jongere spelers en daardoor werd de druk steeds groter. Vlak voor tijd leidde een en ander tot succes, alhoewel daarvoor wel wat hulp van de Fivel nodig was. Dennis ging onder een hoge bal door - over de grond houdt deze piloot alles tegen, maar op ballen door de lucht heeft hij, gek genoeg, weinig zicht - en Martijn Bronsema kopte de bal vervolgens in eigen doel. Zuur voor hem, want hij viel in de 2e helft goed in. Niet lang daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer en daarmee eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Daarop valt weinig af te dingen. De eerste 3e helft in 2015 smaakte het nieuwe bier niet al te best. Intussen hield Arne de eer van de Fivel hoog in het zuiden van het land door die dag als prins carnaval voorop te gaan in de polonaise.