Fivel 2 geen moment in de problemen tegen Aduard 2000 - Fivel

Fivel 2 geen moment in de problemen tegen Aduard 2000

Fivel De 2

3 - 0

Aduard 2000 4

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 5e klasse 13

Datum

29 november 2014 12:45

Accommodatie

Onbekend

gepubliceerd op 28 maart '08 22:15
UEFA stelt regels vast voor eigen doelpunt
De UEFA heeft vrijdag de regels over het toewijzen van een eigen doelpunten vastgesteld. Een schot op doel dat door een tegenstander wordt aangeraakt, komt voortaan altijd op naam van de schutter. Een schot dat naast of over dreigt te gaan, maar alsnog in het doel verdwijnt, gaat de boeken in als een eigen goal.

Dan is dat tenminste duidelijk. Ook voor Fivelcoach. En zo geschiedde dat ondergetekende de 1-0 scoorde met een 'vlammend' schot op doel die de verdediger maar net van richting kon veranderen. Het was wachten op meer van dit momenten. Het bezoekende Aduard 2000 had namelijk helemaal niks in te brengen. Terwijl het tweede getergd op zoek ging naar meer goals zeiden zij met een gezonde dosis zelfspot: “Ja, pas maar op, de gelijkmaker hangt in de lucht.”  Aduard bestond uit vele ervaren spelers uit de tijd dat 2000 nog futuristisch klonk. En ook al stonden ze vaak op de goede plek toch was het tweede veel beter. Maar ondanks vele verwoede pogingen bleef het bij de 1-0.

De tweede helft ging verder waar de eerste was gebleven. Ook al werd er niet altijd even goed gebruik gemaakt van de ruimte en kwaliteiten van de spelers toch kwam het tweede nooit in de problemen. Er werd goed gewerkt en er werd niks weg gegeven. Het was wachten op de 2-0. Uit een strakke voorzet van Jeroen Remminga mistte ondergetekende de kopbal volledig bij de eerste paal. Gelukkig kwam de bal wel gunstig bij de tweede paal waar Stefan makkelijk kon inkoppen.

Na een mooie actie werd Chris gevloerd in de zestien. Een klusje voor Mannie, Vorkie of toch Dorie? Die laatste dus. Een hopeloze penalty werd makkelijk gepakt door de keeper. Gelukkig had Fokke nog een mooi filmpje voor Manfred waaruit bleek dat er altijd erger gemist kan worden uit een strafschop. Maar onze penaltykiller hielp de kans dus om zeep. Het was niet echt Manfred zijn dag. Ook hij mistte een soort gelijke kopbal als ondergetekende. Maar die had in ieder geval zijn ploeg nog op 1-0 gezet.

Maakt niet uit want dankzij de treffer van Mark werd er toch nog met 3-0 afgesloten. Aangezien Arne nog fraai de paal raakte en ook Stefan de paal nog raakte en iets van zeven keer net voor langs schoot samen met nog meer kansen voor diverse spelers had de uitslag nog wel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Maar dat gunnen we de sympathieke tegenstander ook niet. Soms moet je gewoon tevreden zijn met een overwinning en een eerste goal.

JW

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!