Scheidsrechter

Venekamp, H.A

Accommodatie

Onbekend

Al na drie minuten stond er 1-0 op het scorebord. Uit een corner van Jacob Havinga wist Cees bij de Leij met een ingenieus hakje de bal over keeper Travaille in het doel te krijgen. Het was al weer de 10e goal van Cees in 11 competitiewedstrijden. Hij loopt dus bijna 1 op 1. Cees was ook in deze wedstrijd een plaag voor de verdedigers. Er zou eens bepaald moeten worden hoeveel hij in een wedstrijd loopt. In het vervolg van de 1e helft kreeg Zuidhorn een licht overwicht. Beide ploegen kregen kansen. In de 16e minuut gaf Lieuwe ten Caat een voorzet op Niels Ronde, maar Niels kon zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen. In de 27e minuut kreeg Cees bij de Leij een goede schietkans, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Travaille. Rond de 37e minuut kreeg Zuidhorn twee kansen. De tweede was de grootste waarbij Eilander alleen op Ruud Kuizenga af ging, de bal langs Ruud wilde schuiven, maar Ruud op het juiste moment naar de grond ging en de bal tegen hield.

In de 2e helft was het Zuidhorn dat het spel maakte en liet zien dat het prima voetballende ploeg heeft. De Fivel kwam nog maar sporadisch onder de druk uit. De 1-1 in de 60e minuut was dan ook verdiend. Het was Janse die van dichtbij overtuigend schoorde. Zuidhorn ging op jacht naar een voorsprong en dat leek ook een kwestie van tijd. Door het zeer fanatieke verdedigen van de Fivelianen creëerden de blauwen nu ook weer niet heel veel kansen. Het 1e werd zelf nog twee keer gevaarlijk. Bij de eerste kans wachtte Wouter de Vroome net te lang met schieten. Bij de tweede kans in de 82e minuut was het zelfs raak. Bij een scrimmage stuitte Cees bij de Leij op keeper Travaille, in de rebound raakte invaller Stefan Groenwold een verdediger, maar in derde instantie scoorde Jacob Havinga beheerst: 2-1. Daarna volgde nog een hectische periode. Zuidhorn was nog twee keer ontzettend dicht bij de gelijkmaker. Eerst haalde Bart Pijper een bal van de lijn en vlak voor tijd raakte Eilander de onderkant van de lat.

Het was een zeer gelukkige zege op een sterke ploeg die ongetwijfeld om het kampioenschap mee gaat spelen. Maar ook een zege, de eerste thuiszege van het seizoen, op basis van een geweldige inzet en teamgeest.

Door twee achtereenvolgende overwinningen op de nummer twee van de competitie staat het 1e op een 11e plaats en heeft een beetje lucht gekregen t.o.v. Lycurgus, Helpman en de Pelikanen. Maar het is echter een vreemde competitie en over twee weken kan alles weer anders zijn. Zo stond Grijpskerk vorige week voor de wedstrijd tegen de Fivel op de 2e plaats, maar na twee nederlagen is het nu terug te vinden op de 9e plaats!

Opstelling:

Ruud Kuizenga, Menko Duisterwinkel, Niels Ronde (55: Laurens Hijlkema), Bart Pijper, Frank Pijper, Thomas v.d. Veen, Geert v.d. Veen, Wouter de Vroome (72: Stefan Groenwold), Jacob Havinga, Cees bij de Leij, Lieuwe ten Caat.

Zaterdag is Appingedam (oet) de volgende tegenstander.