A1: Vader Rijnsewijn schreeuwt zoon Rijnsewijn naar TIEN!, TIEN!, TIEN!!!

Scheidsrechter

Thom Winkel

Accommodatie

Onbekend

Om kwart over acht kwamen ze weer bij elkaar in de kantine bij sportpark E.J. Keijer; de spelers van de Fivel A1 met hun kale (niet dat de kaligheid een minpunt is) trainer, Henderikus Huisman.  De andere trainer Ronald Vermeulen was afwezig. Ook waren er een paar spelers niet; Bas Huizing, Tim Zwama deden mee met het 1e elftal en Frank Pot was verhinderd.

Nadat Twan Rijnsewijn zijn eigen nummer 6 had opgeëist, gingen ze met veel plezier en met de door Hans opgepompte voetballen naar het veld. Het inlopen en intrappen ging bij sommige groepjes gepaard met gebrek aan scherpte en zin om te voetballen.

Na de toss nam de ploeg uit Woldendorp, waar al niet zoveel van verwacht werd op basis van de uitslagen en verhalen van WEO, de aftrap. Na die aftrap duurde het niet lang tot de eerste lange bal werd gegeven. Na deze lange bal was het balbezit gelijk verloren. De Fivel nam heel snel het initiatief en tikte de bal met een vrij hoog tempo rond. Er werd door elke speler erg goed de rust bewaard aan de bal en zo bleef de bal ook lang in de ploeg. Goals bleven niet heel lang uit; Mark Kramers zette een verdediger onder druk die de bal verloor aan hem en Mark kon de bal makkelijk in schieten.

Na deze goal werd er nog lang goed gevoetbald door de Riepsters. Het enige minpunt was dat de goals nog iets te lang op zich lieten wachten.

Gelukkig kwam na een tijdje het besef bij de ploeg uit Zeerijp dat er nog wel meer gescoord mocht worden tegen zo’n ploeg, want voetbalvaardigheden werden niet getoond door de tegenstander. Een afvallende corner die genomen was door ‘Chef’ Rindert Havinga werd goed gecontroleerd door Silke Korpershoek en middelhoog in de linkerhoek geschoten: 2-0

Niet veel later werd een diepe bal gegeven door Jeffrey de Haan richting Silke, maar hier zat een verdediger tussen. Na goed doorjagen van Silke kwam hij alleen op de keeper af (met een wilde verdediger in zijn rug) en kon hij hem knap in de verre hoek leggen, wat de stand op 3-0 bracht.

Na zijn goals, vond er een vroege publiekswissel plaats; Silke werd met zijn twee goals gewisseld vanwege een heupblessure en Leon kwam in zijn plaats. Hij ging hierna ook douchen en heeft niet meer gespeeld.

Ondertussen was de felheid waar de thuisploeg de wedstrijd mee begonnen was verloren gegaan. Grote kansen voor WEO A1 waren er in de eerste helft nog niet geweest, mede door goed verdedigend werk van Ricardo, die al weken in goede vorm verkeert  tijdens de wedstrijden.

Toch viel er nog een goal, gemaakt door Rindert, die doorbrak en hem in de verre hoek legde. Zo werd er afgefloten om thee te drinken bij een 4-0 stand.

In de rust werden er een paar dingen aangepast; Richard Schut  kwam in het veld en hij kwam op het middenveld aan de rechterkant terecht. Twan werd naar de linkerkant verplaatst en Emiel werd op het middenveld gezet. Leon kwam op Emiels positie; centraal achterin. Verder vertelde onze coach dat we minimaal nog vijf goals moesten scoren.

Dat hoefde hij geen tweede keer te zeggen, want in de tweede helft viel de vijfde goal vrij snel, want WEO kwam, net als de eerste helft, voetballend tekort vergeleken met de sterke tegenstanders. Rindert kon al erg snel tekenen voor zijn tweede goal; een één-tweetje met Jeffrey maakte de boer uit Zeerijp erg goed af: 5-0

Na deze doelpunten in de tweede helft, was de wedstrijd natuurlijk wel beslist. Dit maakte Twan helemaal niks uit, want Twan schoot er na twee seizoenen eindelijk weer eentje in; in de kruising, 6-0! Hij was alleen niet zo blij met de treffer als zijn teamgenoten. Om het nog wat gekker te maken, had Twan bedacht er nog eentje in te schieten; 7-0.

De 8-0 kwam op naam van Corné Bos, die met veel geluk dribbelde richting het doel en de bal kon inschieten.

WEO is in deze wedstrijd nog steeds niet gevaarlijk geweest, maar wel gevaarlijk voor eigen goal en zo werd er een penalty veroorzaakt; Richard Schut werd met de grond gelijk gemaakt. Richard wou hem opeisen, maar uiteindelijk werd er besloten om Max Huisman de ‘pingel’ te laten nemen. Max had iets heel mooi in gedachten, maar jammer genoeg hield de keeper de andere keeper van scoren af.

Niet veel later kwam Richard, nadat zijn penalty was ontnomen, alsnog aan zijn goal door goed doorjagen op de keeper die de bal tegen Richard aanschoot: 9-0

Het goede voetbal was ondertussen al sterk afgenomen, vooral nadat de aanvoerder, laatste man en tevens beste voetballer van WEO A1, geblesseerd uitviel. Hier kon Twan van profiteren en maakte Eddie Rijnsewijn (trouwe supporter en ook de vader van ‘matchwinner’ Twan Rijnsewijn) zijn uitspraken helemaal waar door de tiende treffer van de ochtend in te schieten; ’tien, tien, tien’ werd er geroepen vanaf de zijlijn.

Na nog enkele kansen, werd de wedstrijd afgefloten door scheidsrechter Thom Winkel, die een prima wedstrijd had gefloten.

Eindstand:  De Fivel A1 10 – 0 WEO A1

Matchwinner:  Twan Rijnsewijn (#6)

Verslag:  Corné Bos