Datum

18 oktober 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

De Fivel 3 schijnt inmiddels een patent te hebben op de uitslag 4-2. Drie keer werd er met die cijfers (tegen de verhoudingen in) verloren, maar dit keer viel het in het voordeel van De Fivel uit. Het valt niet te ontkennen dat dit voor een belangrijk deel te danken was aan de jeugdige versterkingen. Zo werd de wedstrijd beëindigd met een elftal met de jongelingen Chris van Dijken (toen op doel), Arjan de Vries, Arne Roeters, Corné Bos, Silke Korpershoek en Laurens Hijlkema en slechts vijf 'echte' 3e elftalspelers: Bert-Jan, Martin, Richard, Klaas-Jans en Beno. Uitgevallen waren al Arjo (1e helft keeper), Egbert (al heel snel), Alfred en Marthijn. Jan-Albert was er wel maar durfde het nog niet aan vanwege een blessure. Overigens had het nog puntloze Wagenborgerboys 2 waarschijnlijk versterking van het niet spelende 1e. Gevolg was dat de wedstrijd een voor het 3e ongekend hoog tempo had!
In de eerste helft speelde het 3e al heel behoorlijk, maar creëerde nauwelijks kansen. De Wagenborger keeper hoefde slechts twee keer echt in actie te komen, bij een schot van Richard en een fraai genomen, van richting veranderde, vrije trap van Chris. Daar stond tegenover dat Wageborgerboys bij balverlies van De Fivel razendsnel en gevaarlijk bij Arjo's doel kwam. Twee keer balverlies op het middenveld was dodelijk. Verder manifesteerde de Wagenborger scheidsrechter (ik kende hem nog van vorig jaar met het 4e) zich als duidelijke thuisfluiter. Toen Martin hem daarop wees, kon hij voor 10 minuten naar de kant!
In de tweede helft heeft de verdediging nauwelijks  kansen meer weggegeven en met Laurens  in de spits stichtte het derde eindelijk echt gevaar. Toch duurde het nog geruime tijd voordat Silke de hoop terugbracht en toen Klaas-Jans uit onmogelijke hoek hard inschoot, rook het derde de winst. En zo werden er het laatste kwartier nog twee goals toegevoegd door Laurens en opnieuw Silke. Na 3 nederlagen weer eens  3 punten, met dank aan de youngsters!