Scheidsrechter

Rozema, M

Accommodatie

Onbekend

Pelikaan S is een ambitieuze club uit Oostwold (bij Leek) met de Wim Bulten als voorzitter. Bulten is een van de grootste verhuurders van studentenkamers in Groningen. Vorig seizoen promoveerde Pelikaan S naar de 4e klasse en de verwachting is dat die klasse niet het eindstation van de club is. Dat blijkt ook uit de spelersselectie die bestaat uit meerdere spelers die al op een hoger niveau hebben gespeeld. Een voorbeeld daarvan is Freddy de Grooth. Hij heeft bij verschillende clubs gespeeld zoals Groninger Boys, VVK, DIO Groningen, Veendam en jarenlang bij PKC'83. En waar hij ook speelde, scoren deed hij altijd. Op dit moment staat de teller op 302 competitiegoals, 75 bekergoals en 8 goals in de nacompetitie. Totaal dus 385 goals!

In de eerste helft had Pelikaan S een overwicht, maar dat leverde weinig kansen op. De Fivel kwam er regelmatig gevaarlijk uit en had zelfs de betere kansen. De grootste kans was voor Geert v.d. Veen, maar de keeper van Pelikaan S stopte zijn strafschop. Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Ruud Kuizenga. Het 1e kon de bal niet in de ploeg houden en het wachten was op een goal van de club uit Oostwold. Maar door een combinatie van prima keeperswerk van Ruud, de slechte afwerking door de spelers van Pelikaan S bleef het lang 0-0. Een uitslag waar De Fivel prima mee kon leven. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 1-0. Uit een spaarzame counter zette Stefan Groenwold na goed doorzetten voor op Geert v.d. Veen die zijn schot eerst nog gekeerd zag door de keeper, maar in de rebound wel scoorde. De wedstrijd op zijn kop. Pelikaan S zette aan voor een slotoffensief en vijf minuten voor tijd scoorde Freddy de Grooth toch nog. Tot die tijd lag hij behoorlijk aan banden bij Thomas v.d. Veen. En vlak voor tijd ging Pelikaan S er ook nog met de winst vandoor. Wouter de Vroome wilde de bal wegwerken, maar kreeg de verkeerd op zijn voet waardoor de bal in het eigen doel verdween. Sneu om zo te verliezen, maar verdiend was het natuurlijk wel.

Zaterdag speelt het 1e zijn laatste (uit)wedstrijd in de beker tegen Aduard 2000. Aduard had met 1-2 verloren van Pelikaan S en met 2-2 gelijk gespeeld tegen The Knickerbockers.