De Fivel 4 wint eindelijk weer eens van De Pelikanen 5 (3-2)

Datum

14 mei 2014 19:00

Accommodatie

Onbekend

Nr. 9 schreef vorig jaar in een wedstrijdverslag, dat er meestal weinig krachtsverschil zit in de ontmoetingen tussen beide teams, en dat de thuisspelende ploeg meestal aan het langste eind trekt. Destijds had ik al mijn twijfels over die uitspraak, omdat ik mij niet kon herinneren wanneer wij voor de laatste keer gewonnen hadden van onze vrienden uit Appingedam.

Maar ja, ik word ook een jaartje ouder, en dan wil het geheugen je wel eens in de steek laten. Dus de uitslagen van de afgelopen jaren maar eens nagekeken(vanaf seizoen 2008/2009), maar nergens kwam ik een overwinning van ons 4e tegen de Pelikanen 5 tegen. Het beste resultaat was een gelijkspel    (3-3) in mei 2010 (de gedenkwaardige afscheidswedstrijd van Eppe), en daarna waren er louter nederlagen. In de laatste onderlinge wedstrijd in november 2013 gingen we zelfs kansloos met 3-0 de kattenbak in. Om mijn medespelers niet te ontmoedigen, heb ik uiteraard deze informatie voor mijzelf gehouden. De rest van het team ging daardoor vol zelfvertrouwen de wedstrijd in, terwijl ik toch zo mijn twijfels had. Omdat wij met veel spelers van ons team op zaterdag 17 mei de wedstrijd van het Nederlands elftal in de Arena met een bezoek zouden gaan vereren, was de wedstrijd verplaatst naar woensdagavond 14 mei. Van het Nederlands elftal hebben we trouwens niet veel opgestoken, je kon het haast een beetje vergelijken met ons 4e, soms briljant, maar vaak is het huilen met de pet op!! Vooral in vriendschappelijke wedstrijden!

Na deze inleiding kunnen we overgaan naar de wedstrijd van de (woens)dag.

Omdat enige basisspelers deze avond helaas niet aanwezig konden zijn, betraden we met een ietwat gewijzigde opstelling het speelveld. Alderik, J.W. , Arjo en J. de V. namen de plaatsen in van de afwezige spelers. Het 1e kwart van de wedstrijd was duidelijk voor de Pelikanen, die heer en meester waren op het veld. Ons 4e stond erbij en keek er naar, en kon daar maar bitter weinig tegenover stellen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij na zo’n 20 minuten op voorsprong kwamen. Gerrie Koster was iedereen te slim af en scoorde beheerst de 0-1 (toch een goal met een De Fivel-gehalte). Gerke was inmiddels klaar met de jeugdtraining en werd onmiddellijk ingezet. Alderik schoof door naar het middenveld, en vanaf dat moment waren we eigenlijk gelijkwaardig aan onze tegenstander. Vlak voor de rust viel de gelijkmaker. Roelof ontdeed zich knap van zijn tegenstander, en zijn voorzet werd door de Grijze Wolf op juiste waarde geschat (1-1).

Na de rust ging het 4e furieus uit de startblokken. Al na 5 minuten wist de Grijze Wolf opnieuw te scoren, maar zijn goal werd wegens buitenspel??? afgekeurd.

We lieten ons er echter niet door ontmoedigen, en gingen door waar we mee begonnen waren, aanvallen en nog eens aanvallen. De Pelikanen waren even helemaal de weg kwijt, en binnen een kwartier wisten we 2x te scoren.

Een hoekschop van de Grijze Wolf werd door Beno steenhard ingekopt en betekende de 2-1. Beno zijn 3e treffer alweer in dit seizoen, en daarmee staat hij voorlopig 4e op de lijst van de topscorers. En dat voor een verdediger!

Enkele minuten later soleerde Roelof door de verdediging van de Peli’s, zag dat de keeper, die een voorzet verwachte, op zijn verkeerde been stond, en met een bekeken rollertje in de korte hoek stond het zomaar 3-1.

Met nog zo’n 25 minuten te gaan moesten we deze voorsprong toch over de streep kunnen trekken, maar naarmate de tijd verstreek ging het steeds moeizamer. De Pelikanen nam het initiatief weer over, en kregen kansen.

Uit 1 daarvan wist opnieuw Gerrie fraai te scoren (3-2), en bracht daarmee de spanning weer volledig terug.

Het was nu billen knijpen geblazen, en we kwamen goed weg, toen scheids Jakob een goal van onze tegenstander op advies van grensrechter Gert wegens buitenspel afkeurde. Wat de Peli’s in de laatste 10 minuten van de wedstrijd ook probeerden, de gelijkmaker bleef achterwege. En zo hebben we eindelijk weer eens gewonnen van de Damsters. Verdiend? Ach, misschien had een gelijkspel de verhoudingen wel beter weergegeven, maar bij het 4e was er niemand die daar “nare” gevoelens aan heeft overgehouden. Eindelijk weer 3 punten na 5 nederlagen op een rij (allemaal uitwedstrijden – bedankt KNVB!).

Nog 1 wedstrijd te gaan (SGV uit), en dan zit de competitie er weer op.

Helaas vervalt dit jaar het Klaas Bos toernooi in Appingedam. Het is één van die dingen, waar je eigenlijk het hele jaar naar uitkijkt. Voor de 18e keer zou ik dit jaar meedoen, en ik heb beloofd de 20 vol te maken.

Er zit dus niets anders op dan nog een extra jaar door te voetballen. Qua leeftijd moet dat toch gemakkelijk kunnen?