Onbekend

Zaterdag 3 mei 2014
VVSV’09 MC1 - De Fivel MC1     2-2 (1-1)

De Fivel snoept punten bij VVSV’09

Vandaag de wedstrijd uit tegen VVSV’09. De eerste wedstrijd die we thuis verloren met 2-4 en zij die met 16 punten uit 6 wedstrijden bovenaan in de competitie staan. Om 7.45 uur vertrokken we vanuit Zeerijp, om vervolgens na wat omzwervingen uit te komen bij het sportpark te Ulrum.

In de kleedkamer was het weer een drukte van jewelste. De meiden kregen 10 minuten om zich om te kleden, zodat de bespreking kon beginnen. Een van de meiden (ik noem geen namen) zei al dat VVSV’09 de koploper was. Ook nu, net als tegen Corenos gaf ik aan dat elke wedstrijd op zich staat. Met inzet kunnen we ver komen en als we ook nog eens zo konden spelen als tegen Corenos, zouden we de wedstrijd zelfs kunnen winnen.

De vorige wedstrijd tegen VVSV’09 (thuis), was een leuke pot. Ik vind persoonlijk VVSV’09 beter spelen dan Corenos, maar het kampioenschap is nog niet beslist.

Even na 9.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd, nadat Maricella de toss had gewonnen en op aanraden van Aniek wisselde van helft.

VVSV’09 begon voortvarend met veel balbezit en stoorde vroeg, waardoor wij niet tot nauwelijks aan het spelen toe kwamen. Helaas voor VVSV’09 en geluk voor ons kregen ze de bal niet achter Aniek, doordat de afwerking niet zorgvuldig genoeg was. Even leek het erop dat Aniek geblesseerd het veld zou verlaten na een harde botsing met een van de spelers van VVSV’09, maar gelukkig liep dit goed af. Nina, die laatste vrouw stond met Maricella ervoor, had haar handen vol aan de tegenstander, maar samen met Lieke op de linkerkant en Sanne op de rechterkant konden ze de aanvallen vaak net genoeg onderbreken.

Uiteindelijk in 25e minuut was het raak voor VVSV’09, helaas stond de doelpuntenmaker in buitenspel positie en keurde de scheidsrechter alsnog het doelpunt af, nadat hij al naar het midden had gewezen. Ze stond ruim 2 meter voor de goed opgestelde verdediging en terecht bleef het daardoor 0-0, alhoewel terecht was het niet helemaal, want wij konden er niet heel veel tegenover zetten. Veel balverlies en af en toe wat ‘kleine’ kansjes, meer zat er tot op dat moment niet in, toch was het Roos die in de 32e minuut na wat mooie kapbewegingen en samen spel met Femke en Yara de 0-1 tegen de verhouding in wist te scoren.

Na de 0-1 kregen we wat meer grip op het spel, toch leden we vaak balverlies en was veelal ruimen de enige oplossing. Op een gegeven moment kon De Fivel de bal net niet binnen de lijnen houden en vlagde ik voor een ingooi voor de tegenstander, maar wederom zag de scheidsrechter mijn vlagsignaal niet. Hieruit kwam nog een mooie kans van De Fivel en het was gerechtigheid dat deze bal er niet in ging, het was tenslotte een ingooi voor VVSV’09. Ook Daniek kwam een schoenmaat te kort op de voorzet van Gerlin en Daniek, als jij weer lacht op het voetbalveld zoals je dat vroeger deed, dan kon het wel weer eens bijzonder effectief worden.

In de 35e minuut stond wederom een van VVSV’09 tussen Aniek en Nina in en op het moment dat een medespeler van haar op doel schoot, maar de bal niet lekker raakte, kwam deze zonder tussenkomst van een van onze spelers in haar voeten en scoorde ze wederom uit buitenspel positie, maar dit keer wuifde de scheidsrechter mijn vlagsignaal weg. Ondanks dat ze dit keer niet heel ver buitenspel stond was het wel buitenspel en de scheidsrechter, die veelal om de midden cirkel bleef hangen kon m.i. deze situatie niet beoordelen, maar uiteindelijk is het de scheidsrechter die beslist.

In de rust scheen de scheidsrechter uitgelegd te hebben, waarom het geen buitenspel was, maar misschien was het in deze verstandiger geweest om de doelpuntenmaakster te vragen, want die gaf aan dat ze in buitenspel positie had gescoord, maar goed ik ga die discussie verder niet aan. Uiteindelijk was de gelijkmaker niet meer dan terecht.

In de tweede helft begon VVSV’09 wederom voortvarend en waren op zoek naar de voorsprong, maar gelukkig kwam De Fivel iets beter in de wedstrijd wat ook een paar keer resulteerde in kansen die eigenlijk hadden moeten zitten. Door Yara in de spits te laten staan en Roos er vlak achter te laten spelen, kwamen we een paar keer gevaarlijk voor de goal van VVSV’09, maar de keeper van VVSV’09 besliste een paar belangrijke momenten in haar voordeel zoals Aniek dat voor De Fivel deed. Doordat Roos achter Yara stond, werd Femke naar rechtshalf gezet en wist daar bijzonder goed werk te verrichten.

In de 40e minuut slalomde Roos vanaf de middellijn een aantal verdedigers voorbij en schoot boelkloedig, ehh koelbloedig binnen, 1-2. VVSV’09 voerde de druk op richting het doel van De Fivel, maar Aniek wist met een paar goede reddingen, via handen tegen de lat, gestrekt richting de rechterpaal en enig fortuin, de bal door de benen laten glippen die naast ging, de stand tot aan de 57e minuut op 1-2 te houden. Uiteindelijk was het in de 57e minuut toch raak voor VVSV’09 en scoorden ze de 2-2. Vanaf dat moment werd het heel spannend, want zowel VVSV’09 als De Fivel kregen over en weer nog wat kansen. Zo had Yara en nagenoeg bijna niet te missen kans, maar helaas ging deze er niet in. Ook Roos kwam nog een paar keer gevaarlijk bij de goal van de tegenstander, maar toen ik zelfs Eline voor de goal zag op duiken en zag dat er een gigantisch gat tussen het middenveld/voorhoede en de verdediging ontstond vond ik het welletjes. Met nog zo’n  5 minuten te gaan, liet ik alles terug komen en stond Roos eenzaam in de voorhoede, want zo dichtbij de eindstreep, is een puntje uit bij de koploper toch wel lekker.

Die ene punt werd dan ook voor de heldeuren weggesleept, want nadat de scheidsrechter, die overigens een prima tweede helft floot, aangaf dat er nog één minuut te voetballen was kreeg eerst VVSV’09 twee behoorlijke kansen op 3-2. Vervolgens was het Roos met een schot op doel en daarna Maartje in de rebound die de stand maar zo op 2-3 hadden kunnen zetten. Hierna floot de scheidsrechter af.

Als ik de gehele wedstrijd bekijk was het zeker geen wedstrijd zoals we tegen Corenos hadden gevoetbald, maar door de enorme inzet die jullie hebben getoond hebben we toch een puntje mee weten te nemen uit Ulrum. Tegen Corenos krijg je te weinig misschien hier teveel, alhoewel de supporters vonden dat een 2-2 wel op zijn plaats was. Wat mij betreft mag VVSV’09 kampioen worden!