Datum

12 april 2014 12:30

Accommodatie

Onbekend

Toch mooi dat wij als modale spelers van de Fivel 2 nog eens het gevoel konden krijgen dat we bij Barcelona spelen. Dit was met dank aan Corenos dat begon met een zeer defensieve 8-1-1 opstelling. Hierdoor werd de Fivel gedwongen om constant aan te vallen op de helft van de tegenstander. Net zoals Barcelona moest er met een soort van handbal aanval geprobeerd worden het blok te doorbreken. En dan kom je er ook achter hoe moeilijk dat is.

De opstelling van Corenos bleek wel een tactische meesterzet. Via de lange bal probeerden ze binnen twee of drie passes de twee snelle aanvallers te vinden. Deze konden dan de gaatjes proberen te vinden die waren ontstaan door het aanvallende gedrag. Zo kwam Corenos verrassend op een 0-1 voorsprong. De Messi van de Fivel 2; Giacomo, was weer eens nodig om de boel op gang te brengen. Hij schoot de bal strak in de hoek en zette zo 1-1 op het bord. De Fivel leek echter wel op het Barça van de laatste tijd. Het liep niet lekker. Toch leek het allemaal goed te komen. Hans scoorde met een bal die net onder de keeper door glipte. De witte zakdoekjes kwamen echter tevoorschijn toen Corenos de 2-2 wist te scoren uit wederom een counter. Dit tot grote onvrede van Jan. Maar wie de bal kaatst kan hem terugverwachten (zie foto). De zakdoekjes konden mee naar Spijk want Anko zorgde er met een strakke schuiver in de linker hoek voor dat er toch met een voorsprong gerust kon worden.

In de tweede helft kon Corenos niet langer afhouden. Ze kwamen er niet meer gevaarlijk uit en eigenlijk had Jan niks meer te doen. De Fivel stond ook beter. Coach Alderik had op zijn beurt de coach van Corenos (was die er eigenlijk wel) gecounterd met een paar tactische omzettingen. Zo was Chris van Dijken voorin de ploeg gekomen. Hij schoot een mooie pass van Roderik keihard diagonaal in de hoek. Het was een mooie goal en Arjen liet zich er zo door meeslepen dat hij Chris al op de schouders nam. Dit vergde zoveel van Arjen dat hij zich niet veel later moest laten wisselen. Hans viel weer goed in want hij wist nog tweemaal te scoren waarvan de laatste goal de mooiste was. Een afgeslagen bal volleerde hij hard in de goal. Voordat Hans de stand op 7-2 zette wist de topscoorder eindelijk ook weer eens te scoren. Dat had Danny namelijk nog niet meer gedaan nadat hij zijn streefdoel van vijftien doelpunten had behaald. Het moest wel op een aparte manier gebeuren want hij scoorde met zijn linker. Wellicht dat een ster er nog inzit voor Danny?!

Het was dus een wedstrijd waarin het de eerste helft nog spannend was maar waarin De Fivel in de tweede helft niet meer in de problemen kwam. Opvallend was nog dat nadat Corenos in de rust een krat bier aangeboden had gekregen ze eigenlijk niks meer konden uitrichten. Dat was vast niet de reactie die de Pelikanen voor ogen hadden met hun omkooppoging. Ook noemenswaardig is nog dat Bram weer eens een hele wedstrijd volmaakte. Hij kon zo weer wat conditie en wedstrijdritme opdoen voor de beslissende fase in het seizoen. Het wordt de komende weken maken of breken met thuiswedstrijden tegen de Heracliden, ’t Zandt en Godlinze.

Sowieso vieren we een prachtig seizoen tijdens die laatste thuiswedstrijd met Zanger Klaus en het rad van avontuur! U bent allen van harte uitgenodigd.