Datum

22 maart 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

De weg naar de top is geen rechte lijn. Dat bleek maar weer in Onderdendam. De Fivel 2 staat bovenaan maar speelt zeker nog niet top en het kampioenschap is nog ver weg. Daarom is het des te belangrijker dat je een deukje in de lijn wel weet te winnen. En of je nou zoals de Pelikanen met 1-11 wint in Onderdendam of je wint met 1-2. Je krijgt er allebei maar 3 punten voor.

Het grote voordeel voor het tweede is dat de eerste helft, qua stand in ieder geval, steeds beter door wordt gekomen. Dit keer werd er met 0-1 gerust door een stukje individuele klasse van Giacomo. Hij kapte een paar keer, sneed naar binnen en schoot verdekt langs enkele benen in de lange hoek. Er was verder nog een prima aanval die door Danny goed werd ingeschoten maar waarbij de keeper een uitstekende redding had. Daar hield het wel een beetje mee op. De thuisploeg had minstens even goede kansen. Onderdendam stond bijna al na enkele minuten op voorsprong toen de verder prima keepende Max Huisman bij de eerste de beste bal op hem onderuit ging. Hij kon gelukkig snel genoeg weer omhoog krabbelen. Enkele minuten later had de spits van Onderdendam de 1-0 op de schoen. Een uitstekende aanval kwam op een presenteerblaadje voor hem maar hij scheepsjoagde hem er niet in maar ging hopeloos het schip in.

Er waren dan ook harde woorden van de coach in de rust. Woorden als kansen grijpen, inzet, vechtlust en laten zien dat je de koploper bent. Ook werd er gememoreerd aan de beste spelers van het veld; Max Huisman en Silke Korpershoek. Mooi voor die jongens maar wel wat voor het tweede om bij stil te staan.

Silke speelde ook in de tweede helft een prima pot. En dat ondanks dat hij al een wedstrijd in de benen had. Hij speelde zijn tegenstander menigmaal zoek en stond als moderne middenvelder al weer op zijn positie voordat zijn directe tegenstander verscheen. Dat is een les waar menig Fivelspeler nog wat van kan leren. Eerst ren je terug naar je positie en dan baal je van die gemiste kans. Als je namelijk drie meter moet inlopen op een al weg gesprinte speler valt het minstens een keer zo zwaar.

De tweede helft ging ondanks de harde woorden ongeveer verder zoals de eerste. Weer scoorde Giacomo. Hij werd uitstekend diep gestuurd door Anko en kon zo inschieten met zijn rechter. Dat was echter te makkelijk en dus kapte hij terug op zijn linker, schijnbeweging en hij schoot alsnog in voor de tweede. Daar had het eigenlijk bij moeten blijven want op wat corners na creëerde de thuisploeg eigenlijk geen echte kansen. Totdat Manfred een Dorie momentje had. Of een Frank de Boertje zoals hij het zelf noemde. Hij kreeg de bal onder druk niet onder controle en verloor deze aan de aanvaller die vervolgens Max wist te verschalken voor de 1-2.

En zo werd het dus toch nog een onrustig laatste kwartiertje. De rust had terug kunnen keren als we de counters hadden afgemaakt of als de scheids dat gezien had. Jeroen Kuik scoorde namelijk uit een counter. De bal was minstens 30 cm over de lijn maar de scheids zag het niet en de grens wilde het niet zien. Vervolgens schoot de verdediger van Onderdendam de bal bijna zelf nog een keer in de goal. Gelukkig voor hem ging de bal via de lat de goede kant op.

Uiteindelijk liep het allemaal goed af. Overtuigend was het zeker niet maar de 3 punten zijn weer binnen. En als je dat maar blijft doen blijf je ook aan de top. Rechte lijn of niet, het einddoel is hetzelfde.