Heerlijk voetbalweer op de 80e verjaardag van onze club.
Tegen Lycurgus, dat we in de uitwedstrijd met 1-3 versloegen.
Misschien zou het vandaag opnieuw lukken om punten tegen hen te behalen.
Onze beide backs Bas en Finn ontbreken vandaag, Sander van C1 komt ons weer versterken.

Na een minuut of 5 ontstaat een gevaarlijke situatie bij ons achterin, als Max uit zijn doel komt, maar het loopt goed af.
Ik vind Lycurgus de bal zuiverder rondspelen dan wij, maar na 10 minuten komen we wel op voorsprong: Corné schiet de bal knap in (zie video) uit onze eerste kans.

Lycurgus houdt een overwicht, en 7 minuten later scoren ze de gelijkmaker, als de bal uit een kluts verkeerd valt, waardoor Lycurgiaan Jimmy (?) alleen voor doel komt en Max kansloos laat: 1-1.
In de minuten daarna houden de paal en een paar goede reddingen van Max de gelijke stand overeind.
Na een minuut of 25 lijkt Ruben alleen op doel af te gaan, maar helaas had de scheids voor een overtreding algefloten, voordat hij zag dat het voordeel voor ons was. Jammer, leek goede kans! De vrije trap levert ons niets op.
In het laatste kwartier komen we wat onder de druk uit.

In de pauze geeft Henderikus aan dat er scherper gespeeld moet worden en dat we de duels feller aan moeten gaan.

In de 2e helft zon en wind mee, maar na 5 minuten komen we op achterstand uit een strafschop. Weer 5 minuten later al 1-3, een mooi uitgespeelde aanval van Lycurgus. Ik vind ons spel wat rommelig, weinig overleg. Silke en Twan spelen met passie, Sietse is sterk achterin.

Na 25 minuten stuurt Henderikus laatste man Jeroen in de spits, maar meteen wordt dat afgestraft, want achterin loopt een Lycurgus-speler er nu ineens heel simpel doorheen: 1-4...

Lycurgus speelt gewoon feller en op het middenveld komen ze veel te gemakkelijk door, een paar minuten later al 1-5.
Weer enkele minuten later 1-6 door een schot in een leeg doel.
Jeroen levert nog een gevaarlijk schot af, ik zie nog een mooie aanval met Arjen, Corne en Jeroen (over), en de laatste 5 minuten zijn voor De Fivel, maar helaas zijn we vandaag stevig afgetroefd door Lycurgus...