Scheidsrechter

Jansen, R.

Accommodatie

Onbekend

Na de spectaculaire 5-0 overwinning tegen Gorecht was het afwachten of het 1e het hoge niveau van vorige week had meegenomen naar zaterdag. Dat moest wel in een andere samenstelling, want er misten nogal wat spelers. Jacob Havinga, Menko Duisterwinkel, Laurens Hijlkema en Frank Pijper waren niet beschikbaar. Trainer Ronald Vermeulen moest dus nogal wat omzettingen doen. Middenvelder Alex v.d. Galien nam de plaats, laatste man, van Frank Pijper in. Niels Ronde werd rechtsback ipv Menko Duisterwinkel, Lieuwe ten Caat (terug na een ziekteperiode) werd middenvelder en de 16-jarige Ruben Westenberg nam de plaats van Jacob Havinga in. Op de bank namen Marco de Vries, Stefan Groenwold en de familie Huisman (pa Henderikus en zoon Max) plaats. Het was de dag van de afwezigen, want de hele begeleidingsstaf, leider Jan Bakker, verzorger Nanne Santing en grensrechter Hans Paapst, was niet beschikbaar. Nick Kramers nam de taak van Hans over, Wolter die van Jan. Jan Bakker was gelukkig na zijn ziekenhuisopname wel weer aanwezig als toeschouwer.

Tegenstander Glimmen was 2014 goed begonnen met 9 punten uit 4 wedstrijden. Opvallend was het doelsaldo: 14 voor en 13 tegen. De heenwedstrijd leverde een terechte 2-0 overwinning voor Glimmen op.

Onderaan dit verslag de foto's van deze wedstrijd, of klik hier.

De wedstrijd begon met een periode zonder kansen. Het eerste wapenfeit kwam van Glimmen via een kopbal, maar keeper Ruud Kuizenga wist de bal over het doel te werken. Al snel was te zien dat het 1e weer met dezelfde bezieling speelde als een week geleden. Verder bleek dat, ondanks de personele aanpassingen, niet onder hoefde te doen voor de tegenstander. Jongeling Ruben Westenberg maakte een prima indruk. Ondanks zijn leeftijd maakte hij, met zijn snelheid, behendigheid en techniek het de verdedigers van Glimmen lastig. De Fivel kan nog veel plezier aan hem beleven.  In de 22e minuut was Glimmen dicht bij de openingstreffer. En schot van Max Blaauw raakte de lat, in de rebound werd de bal naast geschoten. Daarna kwam Geert v.d. Veen in een kansrijke situatie, maar koos voor een eigen actie die niets opleverde terwijl afspelen op een meegelopen Fiveliaan waarschijnlijk een betere optie was geweest. De laatste kans voor rust was voor Nico Sieling van Glimmen. Een schot vanaf de zijkant van het doel werd door de weer goed keepende Ruud Kuizenga naast gebokst. Vlag voor rust kreeg Niels Ronde geel na een overtreding.

De 2e helft leverde wat meer spektakel op dan de 1e. Het begon al snel met een actie van Cees bij de Leij die halverwege de helft van de tegenstander de ver uitgekomen keeper Hommes tegenkwam. Cees passeerde hem, maar werd wel geraakt en uit zijn evenwicht gebracht. In tegenstelling tot veel Fivelianen zag de goed leidende scheidsrchter Jansen er geen overtreding in. Cees kon verder, maar de bal had zoveel snelheid dat hij de bal niet meer kon achterhalen. Even later werd de geblesseerde Lieuwe ten Caat vervangen door Marco de Vries. In de 55e minuut viel de bal achter de laatste lijn van de bezoekers, maar Ruben Westenberg kwam net niet goed uit waardoor de kans verloren ging. Glimmen werd gevaarlijker en tussen de 57e en 68e minuut waren er drie kansen te noteren. Bij de eerste schoof Sieling alleen voor Ruud Kuizenga de bal naast, daarna sloeg Ruud de bal na een voorzet tegen de lat, maar bij de 3e was het raak.  In vrije positie schoot Sieling in de korte hoek, waar Ruud de bal in de lange hoek verwachtte: 0-1. Het spel van Gorecht was vooral gericht op spits Tim Oosterhof. Niet onlogisch gezien zijn indrukwekkend aantal goals in zijn 12 jaar bij Glimmen: dit seizoen al weer 22 goals, over de hele periode 276! Zaterdag was hij in goede handen bij Thomas v.d. Veen en scoorde niet.

De Fivel moest risico’s gaan nemen. De goed spelende Wouter de Vroome begon aan een prachtige solo waarbij hij meerdere spelers passeerde, het strafschopgebied binnen ging maar uiteindelijk stuitte op de keeper. Het was inmiddels ook een fysieke wedstrijd geworden, zonder het onsportief werd. Stefan Groenwold kwam de moegestreden Ruben Westenberg vervangen. Niet vreemd ook gezien het zware, hobbelige veld. In de 77e minuut werd het 1-1. Cees bij de Leij kwam iets buiten het strafschopgebied in balbezit en haalde hard uit: 1-1. De Fivel besloot voor de winst te gaan. Henderikus Huisman (46 jaar) had na het vorig seizoen al afscheid genomen, maar ivm de smalle selectie stelde hij zich beschikbaar en maakte 13 minuten voor tijd zijn rentree. Beide ploegen kregen nog een kans op de overwinning. Een schot van Wouter de Vroome werd gelost door keeper Hommes, maar Cees bij de Leij kon daar net niet van profiteren. Vlak voor tijd was Glimmen nog dicht bij de 1-2, maar vlak voor Ruud miste een tegenstander de bal. Het bleef 1-1.

Zeker gezien de personele problemen was het een prima resultaat. De wedstrijden tegen Gorecht en Glimmen geven hoop voor de rest van de competitie. Volgende week gaat de reis naar Lycurgus.

Ruud Kuizenga, Niels Ronde, Alex v.d. Galien, Thomas v.d. Veen, Bart pijper, Lieuwe ten Caat (48: Marco de Vries), Wouter de Vroome, Geert v.d. Veen, Arjan de Vries (81: Henderikus Huisman), Ruben Westenberg (72: Stefan Groenwold), Cees bij de Leij.

Geel: Niels Ronde en Henderikus Huisman