Datum

22 februari 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een lange winterstopperiode mocht De Fivel 3 zaterdag weer eens aantreden. Oranje Nassau was de tegenstander. Een middenmoter in de competitie. Het derde miste nogal wat spelers wegens blessures en werk, maar gelukkig kon er een beroep gedaan worden op A’s, B’s en spelers van het tweede.

Al in de eerste minuten bleek dat het wel even wennen was zo’n fantasieopstelling. ON bleek een goed voetballende ploeg met nogal wat snelheid. De Fivel was zoekende en werd vooral de eerste tien minuten dan ook aardig onder druk gezet. Langzaam maar zeker wist het derde zich hier een beetje onderuit te voetballen, maar er kon niet voorkomen worden dat er wat kansen weggeven werden. Een paar keer bracht keeper Jan de Vries goed redding. Op een kans van Jeffrey na, kon de thuisploeg hier weinig tegenover stellen. De gasten hielden eigenlijk te hele eerste helft de overhand en een kwartier voor rust wisten ze toch te scoren.

De tweede helft moest Jan de Vries zich geblesseerd laten vervangen. Bas ging keepen en Tim en Stefan kwamen in het veld. Het ging steeds beter lopen bij De Fivel en er ontstond zelfs een overwicht. Voortdurend werd ON onder druk gezet, wat ook de nodige kansen opleverde. De grootste was voor Martijn, die oog in oog met de keeper de bal net niet goed kon raken. Uiteindelijk schoot Richard na een corner de terechte 1-1 binnen. Gezien het spelbeeld zou een overwinning er in kunnen zitten. Binnen een minuut was het echter al weer 1-2 toen een speler van ON ongehinderd een corner in kon koppen. Een flinke domper. Er was heel veel energie verspeeld om de 1-1 te scoren en de vermoeidheid ging een rol spelen. Nog even probeerde De Fivel alles of niets te spelen, maar na de 1-3 een kwartier voor tijd was het eigenlijk over. De laatste drie doelpunten vielen nog in de laatste vijf minuten toen Oranje Nassau met hun snelheid gebruik maakte van de gaten in de Riepster verdediging.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Pelikaan S. De heenwedstrijd eindigde in 1-1, dus er zijn zeker kansen.