23 november 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het derde moest zaterdag tegen de nummer laatst Gorecht 6. Alle kans dus om de eerste overwinnning binnen te halen. Slechts 6 basisspelers van het derde waren beschikbaar, maar gelukkig kon er een beroep gedaan worden op A- en B-junioren.
Vanaf de eerste minuut werd Gorecht onder druk gezet en De Fivel wist zich vele kansen te creëeren. Maar het hele seizoen wordt er al moeizaam gescoord en dat was in deze wedstrijd niet anders. Halverwege de eerste helft wist Marthijn toch een goede pass van Richard tegen de touwen de schieten (1-0). Vervolgens werd de ene na de andere 100 procent kans gemist en verzuimde De Fivel afstand te nemen. Omdat doelpunten verder uitbleven kregen de Harenaren wat meer vertrouwen en durfden ook wat vaker een aanval op te zetten. En ja hoor, zoals zo vaak als je zelf niet scoort, vlak voor rust vloog de eerste de beste kans van hun bij ons in het doel (1-1).
Op het laatst van de eerste helft zakte het spel van het derde ook wat weg. Er werd onnauwkeurig gevoetbald en er was veel te veel balverlies. Te vaak werd de moeilijk oplossing gezocht.
In principe nog niets aan de hand in de rust. De tweede helft een paar nieuwe jongens erin en proberen de overwinning binnen te halen. Er werd echter begonnen, zoals we de eerste helft eindigden; te veel balverlies. Om wat te forceren werd er steeds aanvallender gespeeld. Gorecht had twee lepe, wat oudere spitsen die dit perfect aanvoelden en zeer efficiënt met de hun geboden ruimte omgingen. In tegenstelling tot De Fivel had Gorecht weining kansen nodig. Bij de 1-2 was er nog hoop voor De Fivel om de boel nog om te draaie, maar bij de 1-3, na dom balverlies gingen de kopjes naar beneden. Er werd nog wel veelvuldig op de helft van Gorecht gespeeld, maar grote kansen kwamen er nauwelijks meer. Dat het dan in blessuretijd nog 1-4 wordt is slechts voor de statistieken.
De teleurstelling was groot na afloop. Hoe kun je een wedstrijd, waarin vooral in de eerste helft zoveel kansen gecreëerd werden verliezen. Toch gebeurde het zaterdag op het E.J. Keijer sportpark. Maar weer vooruitkijken naar de wedstrijd tegen OKVC volgende week. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.