Het was een koude ochtend op veld-2 van het Fivelcomplex.
Gelukkig waren we wel opnieuw compleet.
De blessuregolf lijkt achter de rug, heeft Henderikus zijn trainingen aangepast?

(De blessure van Eddie Rijnsewijn -ingestraalde hiel ofzo...?- tel ik dan niet mee, hij is gewoon niet onze belangrijkste speler, sorry Eddie...)

We speelden eerder tegen De Pelikanen voor de beker, we verloren toen met 1-4, maar we moesten toen nog wennen aan het 1e-klasniveau.

Na 2 overwinningen smaakt het naar meer, en tegen De Pelikanen hebben we beslist kansen. Al vroeg in de wedstrijd schiet Silke ons op voorsprong die we tot de laatste minuut vast weten te houden: Pelikanen zorgt uit een hoekschop voor een 1-1 ruststand.
Ik vond beide ploegen in de eerste helft gelijkwaardig, al had Peli de grootste kansen. Ze maakten een (afgekeurd) buitenspeldoelpunt en vlak voor de pauze wist Silke nog een keer een bijna zeker doelpunt over het doel te werken.
Mede door de wind spelen we wat rommelig, er wordt regelmatig niet goed aangespeeld bij de opbouw.

'Actie'-foto Corné

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Gelijkwaardig, maar Peli heeft gevaarlijker kansen. Helaas schieten ze er nu 3 in. De 1-2 leek heel erg op buitenspel, maar onze grensrechter Nick hield de vlag omlaag. De bal wordt over onze uitkomende keeper in het lege doel gelepeld.. De 1-3 was een goed uitgespeelde aanval, en de 1-4 werd mooi ingekopt uit een wat verdwaalde onbedoelde voorzet.
Onze gevaarlijke momenten (paar vrije trappen, een paar uitgespeelde uitvallen) zijn op het laatst allemaal te onzuiver.
Aan het begin en het einde van de 2e helft waren wij wat sterker, maar ik vond de overwinning van Pelikanen niet onverdiend.
Volgende week pakken we de rij overwinningen weer op!