Scheidsrechter

Wit, H.P.J. de

Accommodatie

Onbekend

Na de fraaie overwinning van vorige week (3-1 tegen Omlandia) gaat de Fivel vandaag op zoek naar nieuwe punten. We willen natuurlijk van die laatste plaats af! Eindelijk zijn al onze 13 spelers een keer wedstrijdfit. Kjell en Twan beginnen als wissel.
De wedstrijd begint een kwartier te laat, omdat de netten van de doelen niet op orde zijn, aan de zijkant zitten grote gaten, zodat je via het zijnet kunt scoren.... In Duitsland mag dat tegenwoordig ;-) maar wij zien dat niet zo zitten.

Lycurgus staat ver boven ons, en vorige week wisten ze zelfs koploper Lewenborg in eigen huis op 3-3 te houden, dus we verwachten een sterke tegenstander, maar dit zou tijdens de wedstrijd niet blijken.
Vanaf het begin vind ik Lycurgus laks spelen en zijn wij duidelijk sterker. We krijgen een paar hoekschoppen en Silke krijgt een grote kans (alleen op doel af), maar de bal wordt op laatste moment geblokt.
Lycurgus komt amper van de eigen helft, na 20 min. hun eerste echte schot. Ik noteer wel één gevaarlijke uitval van Lycurgus, maar de beste kansen zijn voor ons, zoals bv. voor Ruben, die een opbouwende pass onderschept en voor een leeg doel nog net geblokt kan worden. Ook uit een hoekschop krijgen we wat kansen, maar het blijft in de 1e helft helaas 0-0.
Het lukt beter dan in eerdere wedstrijden om verzorgd op te bouwen en de inzet is gewoon prima. Ik moet wel zeggen dat ik Lycurgus in de 1e helft onze zwakste tegenstander totnutoe vind, en dat ik niet snap waarom ze ze hoog staan.

Het commentaar van leider Henderikus in de pauze: Het gaat helemaal niet slecht jongens! We moeten de duels alleen wat slimmer in, met name bij hun slidings.

In de 2e helft krijgt Ruben opnieuw een schop, hij moet deze wedstrijd een paar keer behandeld worden. Maar hij is fit genoeg om eindelijk ons dikverdiende doelpunt te maken, hij wordt op links aangespeeld door Silke en weet vanuit een scherpe hoek de bal in het doel te leggen: 0-1. Ook Arjen krijgt opnieuw een tik.
Lycurgus begint nu een overwicht op te bouwen, al worden ze nog niet echt gevaarlijk. Na 20 minuten krijgt Ruben de bal gewoon in de voeten gespeeld door hun verdediging, waardoor hij eenvoudig de 0-2 kan inschieten.
Helaas scoort Lycurgus uit de eerstvolgende tegenaanval de 1-2, een vloeiende aanval door ons centrum...
Ze gaan er nu weer in geloven en dringen flink aan. Er ontstaan wat gevaarlijke situaties in ons strafschopgebied, maar L. speelt te rommelig en gehaast. En wij hebben natuurlijk Max nog, die betrouwbaar stond te keepen.
Bij een snelle uitbraak van ons lanceert Ruben onze linksback Bas met een stevige hakbal. Bas besluit zijn rush met een hoog afstandsschot, dat hun keeper te machtig is: 1-3!
Met nog ruim 10 minuten te spelen lijkt dat de beslissing, wij komen wat onder de druk uit.
Toch creëert Lycurgus in een slotoffensief nog een paar kansen, maar de overtuiging ontbreekt, we gaan gewoon weer met de 3 punten aan de haal!!
En daarmee doen we de laatste plaats over aan Bellingwolde.

Onderstaande video is van veraf genomen, dus om het goed te zien even op [volledig scherm]  klikken (het icoontje rechts onderin)