Scheidsrechter

Westerloo, T

Accommodatie

Onbekend

Na Appingedam en Gorecht stond er opnieuw een wedstrijd op het programma tegen een ploeg uit het linker rijtje. Lycurgus kwam ongeslagen naar Zeerijp. Na een 0-0 tegen Poolster werd er vier keer op rij gewonnen met een doelsaldo van 18-3. Ook in de voorbereiding werd er niet verloren en dat met tegenstanders als LTC (1e klasse) en The Knickerbockers (2e klasse).
Lycurgus lijkt een abonnement op de 3e klasse te hebben. Van de laatste 25 seizoenen werd er 22 keer in die klasse gespeeld. Eigenlijk is het opvallend dat de Groningers niet op een hoger niveau spelen. Lycurgus is namelijk een veel grotere club dan De Fivel. Zo hebben ze 11 senioren-teams (Fivel 4), 5 dames-teams (Fivel 0) en 35 jeugdteams (Fivel 9)!

De Fivel begon met een volledig fitte selectie aan de wedstrijd. Arjan de Vries, Jacob Havinga en Menko Duisterwinkel begonnen op de bank.
Het lijkt er op dat het 1e nog steeds moet wennen aan het hogere niveau tov het vorige seizoen. Net als tegen Appingedam en Glimmen leek het in het begin van de wedstrijd allemaal wat te snel te gaan. De eerste vijf minuten combineerde Lycurgus zich soepel naar een aantal kansen. Dat leidde al in de 2e minuut tot de 0-1, al was daar wel de hulp bij nodig van Laurens Hijlkema die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Even hing de 0-2 in de lucht, maar de overige kansen gingen naast. Het 1e herstelde zich echter snel en nam de regie over. In een tijdsbestek van zeven minuten creeerde het zich drie grote kansen. Cees bij de Leij (2x) en Laurens Hijlkema wisten die echter niet te verzilveren. Ook na die periode speelde het 1e het beste voetbal van het seizoen. Er werd pressievoetbal gespeeld en met goed combinatiespel bleven er kansen ontstaan. In de 26e minuut leidde dat tot de verdiende 1-1. Na voorbereidend werk van Lieuwe ten Caat en Wouter de Vroome schoot Geert v.d. Veen raak. Even later had hij de 2-1 op de voet, maar vrij voor keeper Rinket schoot hij naast. De betere spelers van Lycurgus liepen op het middenveld en in de aanval zodat het oppassen bleef. Rond de 40e minuut was er een periode dat Lycurgus aandrong en een paar keer gevaarlijk in de buurt kwam van Ruud Kuizenga.
Na rust kwam Jacob Havinga de goed spelende Laurens Hijlkema vervangen. De ploegen konden het hoge tempo van voor de rust niet vasthouden. Blijkbaar had het voetbal veel kracht gekost waarbij moet worden aangemerkt dat door de regenval van voor de wedstrijd het er ook niet gemakkelijker op was geworden. Kansen waren schaars in de 2e helft. Laurens Hijlkema kopte een bal naast na een vrije trap van Cees bij de Leij. Maar Lycurgus was dichterbij een goal na een schot dat door Ruud Kuizenga naast werd gewerkt en via en schot die uit de daarna genomen corner op de paal belandde. De wedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar uit een counter kreeg Arvin Knol enige ruimte en benutte die met een genadeloos hard schot waarop Kuizenga kansloos was (1-2). Het was al weer zijn 7e goal dit seizoen. Verder had Thomas v.d. Veen hem goed onder controle. Een sneu verlies dreigde, maar de Fivelianen persten er nog een slotoffensief uit en dat werd een paar minuten later beloond door met de 2e treffer van Geert v.d. Veen. Via zijn borst stuitte de bal in het doel, na goed voorbereidend werk van Jacob Havinga. De grensrechter van Lycurgus gaf aan dat het volgens hem hands was, maar de goed fluitende scheidsrechter Westerloo had zelf geconstateerd dat het via de borst van Geert was gegaan. Lycurgus was teleurgesteld omdat de winst heel dichtbij was, maar op basis van het goede spel was de beloning met een punt zeker verdiend voor De Fivel.

Door het goede spel kunnen er veel spelers uitgelicht worden, maar in ieder geval viel het goede spel van Wouter de Vroome op. De voorgaande wedstrijden liepen wat minder, maar zaterdag was hij op zijn favoriete positie achter de spitsen in topvorm waarbij hij nauwelijks af te stoppen was en mijn zijn enorme loopvermogen ook een belangrijke rol speelde in het veroveren van de bal.

Ruud Kuizenga, Niels Ronde (50: Arjan de Vries), Frank Pijper, Thomas v.d. Veen, Bart Pijper (72: Menko Duisterwinkel), Geert v.d Veen, Alex v.d. Galien, Wouter de Vroome, Laurens Hijlkema (46:Jacob Havinga), Cees bij de Leij en Lieuwe ten Caat.

Geel: Jacob Havinga

Scheidsrechter: T. Westerloo

Zaterdag staat Gorecht op het programma. Een week geleden was dat ook al het geval, maar nu wordt er voor de beker gespeeld. De ploeg uit Haren zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor de 1-2 nederlaag in de competitie.