Datum

12 oktober 2013 12:30

Accommodatie

Onbekend

De Fivel 2 is het seizoen uitstekend begonnen. Tegen Onderdendam thuis werd alweer de derde overwinning in 4 wedstrijden gehaald. Tot nu toe werd alleen nipt van de koploper Godlinze verloren.

Wederom was het een wedstrijd met vele gezichten. Sterk spel werd afgewisseld met rommelige fases waarin de Fivel onder druk stond. De Fivel begon de eerste 10 minuten goed maar toen nam Onderdendam de regie over. Geholpen door het tweede overigens die op dit soort momenten collectief de ballen niet meer goed lijkt in te kunnen spelen.  Gelukkig wordt de Fivel de laatste wedstrijden wel geholpen door scherpte voor de goal. Ook zaterdag werd er weer makkelijk gescoord. Als je veel goals wilt zien moet je dus bij het tweede zijn!

De score werd geopend door Danny maar het was toch een beetje Hans zijn goal. Hij schoot vanaf het zestien metergebied prachtig met zijn linker op de onderkant lat. De bal ging niet over de lijn maar de keeper leek wel bevangen door de kracht van het schot. Danny kon makkelijk intikken. Was de bal over de lijn? Dit was even later weer de grote vraag maar nu aan de andere kant. Wist Martin de bal op of achter de lijn vandaan te halen? Volgens Roderik was het geen goal maar misschien wordt het ook tijd voor doellijntechnologie in het amateurvoetbal.  Onderdendam claimde uiteraard een goal en kreeg nog geen minuut later toch de volgens hun terechte goal.  Dit keer krulden ze een vrije trap in de verre hoek. Dit keer duidelijk in het net.

Even later stond Danny weer op de juiste plek. Een pass van Alderik werd door Danny prachtig met het hoofd klaargelegd voor de koelbloedige Giacomo.  Danny bekroonde zijn sterke eerste helft met nog een goal. Dit keer kopte hij een goede voorzet van Giacomo sterk in bij de eerste paal. Volgens Alex langs de kant had Danny goed naar Van Persie gekeken een dag eerder.

De tweede helft kwam Onderdendam minder sterk over dan in de eerste helft. De Fivel had de wedstrijd onder controle en kwam op 4-1 met een heel mooi uitgespeelde aanval. De opgestoomde Martin zette Anko vrij voor de keeper. Zoals het een captain betaamd behield Anko het overzicht en legde de bal opzij voor de doorgelopen Martin die makkelijk kon intikken. Dit deed hij een stuk beheerster dan in de eerste helft. Heeft u een deuk opgelopen in uw auto? Ga dan eens bij Martin navragen.

De wedstrijd werd definitief beslist door Fokke die de bal mooi over de keeper heen krulde. Volgens Alderik leek het wel wat op een Bergkamp goal. Alleen had de keeper er bij de echte Bergkamp vast niet meer aangezeten. Maar misschien bedoelde hij ook wel Roland Bergkamp.

Onderdendam maakte de stand weer iets dragelijker door de bal ook over Jan heen te krullen. De slotsom was echter voor de Fivel. JW schoot een vrije trap strak in op Danny. Die verlengde op Stefan die met een scherpe voorzet op de proppen kwam. Marco raakte van dichtbij de keeper en de bal bleef hoe toepasselijk ook op de lijn liggen. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Hans hierdoor alsnog kans op de goal die hij in het begin al bijna had gemaakt.

De Fivel 2 stijgt door de overwinning over de lijn naar de top 2 positie. We doen dus lekker mee tot nu toe.