De Fivel de gelukkigste in spannende wedstrijd

Scheidsrechter

Volders, B

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag mocht de Fivel opnieuw aantreden tegen een mogelijke kampioenskandidaat. Nummer 3 al uit het rijtje van de huidige top 5 van de ranglijst. VV. Gorecht is een grote vereniging met meer dan 600 leden. In het recente verleden vele jaren tegenstander van onze toenmalige eerste elftallen maar de laatste jaren toch ook regelmatig één of twee treetjes hoger in de competitie. Ze spelen, na de brand in het clubgebouw op hun vroegere sportpark, samen met vv Haren op het prachtige sportpark De Koepel. De huidige trainer bij Gorecht is Bert Vos, ook al geen onbekende in onze contreien. Vos heeft zijn roots liggen in Spijk bij vv. Poolster. Ronald Vermeulen moest wegens zijn studieverplichtingen vanmiddag verstek laten gaan maar werd prima vervangen door Aalderik v.d. Ploeg ondersteunt door het viermanschap Alex vd Galien, Hans Paapst, Nanne Santing en Jan Bakker. Vooraf werd één minuut stilte in acht genomen voor het toch wel onverwachte overlijden van een prominent en actief kaderlid van v.v. Gorecht.

De aangewezen scheidsrechter H. Rotmensen moest verstek laten gaan en werd meer dan uitstekend vervangen door scheidsrechter B. Volders.

Onder prima weersomstandigheden, geen wind en een waterig zonnetje trapte de Fivel af in de volgende opstelling, Ruud Kuizenga, Frank Pijper, Bart Pijper, Arjan de Vries, Alex vd Galien, Laurens Hijlkema, Thomas vd Veen, Geert vd Veen, Cees Bijdeleij, Lieuwe ten Caat en Wouter de Vroome. Wissels waren Jacob Havinga, Stefan Groenwold en Niels Ronde.

Vanaf de start was de Fivel bij de les en ontspon zich een leuk voetbalgevecht die overigens bijzonder sportief verliep. Gorecht was vooral in de beginfase de iets bovenliggende partij maar de Fivel zette over het hele veld druk, hield de linies kort op elkaar en maakte daarmee het veld, zoals dat zo mooi heet klein. In de 10 minuut kopte Thomas een voorzet prima bij de tweede paal in maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. 3 minuten later krulde de linkerspits van Gorecht de bal verraderlijk naar de verste paal. Ruud was kansloos maar de bal kwam via de binnen kant van de paal terug in de handen van Ruud.  Daarna drie corners op rij voor de Fivel met even veel goede reddingen van de keeper. Een vrij trap van Geert van een meter of achttien werd keurig uit de bovenhoek geranseld. Gorecht haalde regelmatig de achterlijn bij de Fivel maar een goede voortzetting richting het doel ontbrak. In de  30 minuut brak Gorecht over rechts snel uit en werd de bal wel keurig naar het midden teruggelegd. De pegel die volgde belande via onderkant lat terug in het veld. We kwamen met de schrik vrij. Door het “opsluiten” ontstond er aan de zijkanten soms behoorlijk wat ruimte voor de buitenspelers bij Gorecht. Wouter kwam daardoor ongewild vaak ver terug te spelen in een soort rechtsback positie om de opkomende back van Gorecht af te stoppen. Vlak voor rust was die ruimte er opnieuw. Pandu Scholten Albers van Gorecht kreeg de bal diep aangespeeld en kon rechtstreeks op Ruud af. Via zijn arm verdween de bal in het doel. (1-0). Een behoorlijke domper, maar gezien de kansen niet helemaal onverdiend. Direct begin tweede helft opnieuw een enorme kans voor Gorecht. Wat geklungel in de achterhoede zorgde uiteindelijk voor een grote mogelijkheid voor Gorecht. De spits stapte echter half op de bal en de Fivel ontsnapte aan een grotere achterstand. Jacob verving ondertussen Laurens en stond nog maar kort in het veld of hij scoorde de gelijkmaker. Een enorm misverstand tussen de verdediging en de keeper ( geen coaching) promoveerde Jacob tot een doelpunt. Daarna ontspon zich een waar voetbal gevecht die nooit ontspoorde. Een uitstekende scheidsrechter die voordeel gaf waar het kon en floot als dat nodig was. En dat consequent de hele wedstrijd door. De Fivel wisselde inmiddels Bart voor Niels en ook Frank werd gewisseld voor Stefan. Dat leidde tot enige omzettingen. Aan beide kanten de nodige ( halve) kansen maar tot echt harde schoten op het doel kwam het niet. In de 83ste minuut kwam voor de Fivel de winnende aanval. Een snelle counter over rechts zette Lieuwe in een één op één situatie met de linksback van Gorecht . Hij legde echter de bal breed op de opkomende Wouter en zijn schot gaat via de vingertoppen van de keeper in het doel. In blessuretijd zorgde frustratie nog voor een rode kaart bij Gorecht. Spits Woldring liep onnodig hard door op de keeper en kreeg daarvoor terecht de rode kaart.  Daarmee ging de gelukkigste met de drie punten aan de haal maar daarom niet minder mooi.

Dit seizoen ontmoeten beide teams elkaar in Zeerijp nog twee keer. Over twee weken is al de eerst volgende ontmoeting voor de beker.

Komende zaterdag komt Lycurgus  uit Groningen, nummer twee op de ranglijst, op bezoek.