Datum

28 september 2013 12:30

Accommodatie

Onbekend

In een waar spektakelstuk  tegen de Pelikanen heeft de Fivel 2 aan het langste eind getrokken. In de wedstrijd die vorig weekend werd gespeeld was het vooral Jan de Vries die zich positief liet gelden. Ondanks dat hij 5 doelpunten tegen kreeg was hij toch de JAN OF THE MATCH.

Het was nog maar de eerste wedstrijd voor de Appingedammers. Voor de Fivel was het alweer de derde wedstrijd. Toch kwamen de Pelikanen goed uit de startblokken. Ze speelden sterk onder aanvoering van hun captain Willem-Juurt Swart.  De Fivel kwam dan ook tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een diepe bal van Jan-Willem werd door Danny goed voorgezet. Bij de tweede paal nam Giacomo aan en ronde beheerst af.  Nadat de Pelikanen op gelijke hoogte kwamen dankzij enkele lichtvoetige spelers was het Giacomo die een assist gaf. Hij bezorgde een bal van Manfred bij Hans die tot grote opluchting van hemzelf eindelijk wist te scoren. Ook Danny zag er heel lichtvoetig uit bij de 3-1. Met een mooie balletmove draaide hij weg van zijn tegenstander en schoot beheerst in.  Plié, relevé en terug naar eigen helft. Dat de rust werd ingegaan met 3-2 was te danken aan Jan. Niet dat de goal zijn schuld was maar hij wist wel een penalty voor de gelijkmaker te stoppen.  Der Grüne Kicker sprong richting de goede hoek en zorgde voor een prima redding.

In de tweede helft liep het tweede snel uit naar een riante 5-2 voorsprong. Een klutsbal van Danny en een niet onhoudbaar schot van Jeroen met zijn chocoladebeen zorgden hiervoor.
De Fivel 2 gaf deze gewonnen positie toch weer weg.  De Pelikanen wisten kort achter elkaar te scoren en kwamen met 5-4 weer helemaal terug in de wedstrijd. De gedachtes : “het zal toch niet meer misgaan?!” kwamen al naar boven.  Gelukkig zorgde Arne Roeters met een goede invalbeurt voor zekerheid.  Hij lobte de bal prachtig over de uitgekomen keeper heen. Even later herhaalde hij dit kunstje bijna weer maar nu kon de keeper wel bij de bal. Wel stond Arne nog aan de basis van de laatste goal die Stefan bij de tweede paal kon intikken.

Al met al een rare wedstrijd met veel kansen over en weer. Jan de Vries zorgde er met zijn goede keeperswerk voor dat de Fivel telkens in de wedstrijd bleef en uiteindelijk kon winnen. Maar liefst 12 goals vielen er;  naast de Fivel 2 was het publiek  dus de grote winnaar.