Scheidsrechter

Scholte, D.J.

Accommodatie

Onbekend

Na 3 nederlagen gaat de B1 vandaag op bezoek bij NEC-Delfzijl, dat de gedeelde 2e plaats bezet, en we moeten het doen zonder de Bos-brothers. Vooraf rekenden we dus op een moeilijke wedstrijd.
Gelukkig is onze blessuregolf voorbij, maar er moeten dus wel 2 C-ers mee als wisselspelers. Wij bedanken Pegadh en Julian voor hun bijdrage!
Finn verdedigt geconcentreerd
NEC zoekt vanaf het begin fanatiek de aanval, en heeft een duidelijk veldoverwicht, maar onze B1 bijt flink van zich af, en laat zien dat het uit eerdere wedstrijden heeft geleerd dat vechtlust belangrijk is.
Na een minuut of 10 wordt het spelbeeld gelijkwaardiger, we krijgen wat kansen, maar Silke geeft af waar hij ook zelf had kunnen schieten en Ruben lost een mooi schot,
Even later raakt NEC buitenkant paal, maar dan zijn wij weer aan de beurt: Ruben zet een aanval op en geeft een dieptepass op Kjell die hem vanaf links met een sliding in het doel schiet, zie video:

NEC heeft een paar gevaarlijke spelers, ik vond hun nr.4 (met lange haren) een goede wendbare speler. Arjen had de opdracht deze speler zoveel mogelijk te neutraliseren.
Er volgde een wat rommelige fase, met gevaarlijke vrije trappen aan beide kanten.
Jeroen richtte net naast en Max keerde een vrije trap van NEC prima (video):

Toch bouwde NEC tegen de rust weer een overwicht op, De Fivel raakte in de verdrukking, je voelde het NEC-doelpunt aankomen, hun nummer 4 tikte vanuit zo'n vrije trap langs Max (video):

1-1 bij rust.

Leider Hendrikus Huisman zegt in de pauze tevreden te zijn over ons spel en geeft wat individuele positionele aanwijzingen

De 2e helft begint weer met een NEC-overwicht. We hebben in deze fase moeite met uitverdedigen. Na een kwartier een enorme NEC-kans, deze gaat gelukkig nét naast. Rindert en Twan worden nu vervangen door C-ers Pegahd en Julian.
NEC is misschien wat sterker, maar echt gevaarlijk worden ze niet.
Na een klein halfuur moet Max toch capituleren, hij is kansloos als een NEC-schot van richting wordt veranderd. 2-1.
We krijgen nog een paar kansrijke vrije trappen en vlak voor tijd nog een mooi uitgespeelde aanval, maar de gelijkmaker zit er helaas niet meer in.

Na afloop een applaus van de Fivel-supporters en complimenten van de leider, voor de vooruitgang die de ploeg liet zien.

(Klik hier voor het verslag op onze eigen website)