Scheidsrechter

Jong, J. De

Accommodatie

Onbekend

Tegenstander Appingedam is aan een indrukwekkende serie wedstrijden bezig. In 2011-2012 en 2012-2013 werd het kampioen met 12 punten voorsprong op nummer twee in de competitie. In die twee seizoenen werd er in 50 competitiewedstrijden maar twee keer verloren! En ook dit seizoen trekken de Damsters die lijn door met overwinningen tegen Noordwolde, Eems Boys en VVK.

Op basis van de wedstrijden van vorig seizoen was er hoop dat De Fivel het Appingedam lastig zou kunnen maken. Maar vanaf de 1e minuut was er maar een ploeg die voetbalde en dat was Appingedam. Met veel snelheid en goed positiespel combineerden de Damsters zich soepen door de achterhoede van het 1e elftal. Al in de 1e minuut had het 0-1 kunnen staan, maar matig uitverdedigen van keeper Ruud Kuizenga werd niet afgestraft. In de 9e minuut was het wel raak. Een voorzet werd binnengelopen door Elsin Yilmaz. Een paar minuten later kon Ruud de bal al weer uit het doel halen nadat uit een voorzet bij de 2e paal binnengeschoten door opnieuw Yilmaz (0-2). Het gemak waarmee de voorsprong tot stand was gekomen deed het ergste vrezen. Het leek er in ieder geval op dat de wedstrijd na 11 minuten al gespeeld was. Zeker omdat De Fivel aanvallend geen vuist kon maken. De lange bal werd vaak gespeeld en daar hadden de verdedigers van Appingedam geen problemen mee. De keeper van de Damsters hoefde nauwelijks in actie te komen. Alleen Wouter de Vroome kwam een paar keer dreigend in de buurt van het doel van Appingedam. De rust werd met 0-2 gehaald, hoewel Appingedam nog een aantal goede kansen had gemist. De grootste was een penalty die echter werd gestopt door Ruud Kuizenga.

Mocht er nog iemand denken dat het 1e terug in de wedstrijd zou kunnen komen, dan werd die gedachte in de 48e minuut de grond in geboord. Uit een corner werd bij de 1e paal simpel gescoord (0-3). En wederom was het Yilmaz die de goal maakte. Daarna kwam het 1e wat meer op de helft en meer voor het doel van de tegenstander zonder dat daar grote kansen uit voortkwamen. Een aardig schot van Cees bij de Leij was het enige wapenfeit. Appingedam deed het was rustiger aan, maar desondanks bleef het kansen creëren. De meeste werden gemist, maar vlak voor tijd werd het toch nog 0-4 door Ibraimi.

De conclusie is simpel. Appingedam was een maatje te groot voor De Fivel. De Riepsters waren kansloos en mochten nog blij zijn dat de uitslag niet hoger was uitgevallen. Het lijkt erop dat het jonge elftal van Appingedam (gemiddeld 23 jaar) weer wat sterker is geworden t.o.v het vorige seizoen en is misschien wel de grootste titelkandidaat.

De Fivel speelt aanstaande zaterdag tegen Gorecht in Haren om 14.30 uur.