Wedstrijd van derde duurt enkele minuten te lang

Datum

21 september 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het derde moest zaterdag thuis aantreden tegen Holwierde 2. Een elftal met oud eerste elftalspelers en jonge spelers die uit de A-junioren komen. Een week eerder wonnen de Holwierders met 8-0 van Poolster 3, dus we wisten dat er een pittige tegenstander op het veld stond.

Al in de eerste minuten van de wedstrijd moest Bert-Jan aan de noodrem trekken toen de spits van Holwierde alleen op keeper Arne Roeters afging (Frodo was afwezig). Scheidsrechter Jakob Meijer kon niet anders dan een penalty geven die feilloos binnengeschoten werd (0-1). Toch was het derde niet uit het veld geslagen en met hard werken konden de makkelijker voetballende gasten van het doel gehouden worden. Natuurlijk kreeg Holwierde kansen, maar met een prima keepende Arne en wat geluk bleef het bij 1 tegendoelpunt. Sterker nog, Michel Keller wist de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Arjo werd door hem half met het hoofd geraakt, hierdoor lanceerde hij zichzelf en alleen voor de keeper bleef Michel koel (1-1).
De tweede helft moesten er de nodige omzettingen plaatsvinden wegens blessures, ziekte en vermoeidheid (het is wat), maar in tegestelling tot een week eerder bleef de organisatie de tweede helft goed. Er ontspon zich hetzelfde spelbeeld. Een makkelijk rondtikkend Holwierde en een keihard werkend De Fivel. De vraag was hoe lang we dit vol zouden houden. Voetbal is echter onvoorspelbaar en plotseling verscheen onze snelste man Richard Wiersma alleen voor de keeper van de tegenstander. Hij bleef net als Michel in de eerte helft koel en schoot de 2-1 binnen. Zou er dan toch een daverende verrassing in de lucht hangen? Howierde ging steeds meer drukken, maar werd ook onnauwkeuriger. Veel voorzetten verdwenen achter het doel en schoten gingen hoog over. Tien minuten voor tijd wist één van de Holwierders toch door de Riepser defensie te breken met een solo vanaf de middenlijn en scoorde de gelijkmaker.

Kort daarop verscheen Marthijn alleen voor de keeper, maar hij kwam te ver naar de buitenkant. Richard trok de bal vervolgens weer voor op Mathijn, die de bal wel op doel kreeg , maar een speler van Holierde haalde de bal van de doellijn. Net geen 3-2 dus.

Met nog enkele minuten te spelen was er het besef dat een punt ook mooi zou zijn. Helaas zat ook dit er niet in. Bij een rommelige situatie in zestien, kwam de bal voor de voeten ven een Holwierdespeler, die de bal simpel binnenschoot. In blessuretijd werd het nog 2-4.

Met een teleurgsteld gevoel ging het derde van het veld. Keihard gewerkt, naar de mogelijkheden gevoetbald, maar weer geen punten.

Wel is duidelijk dat er beter gevoetbald wordt dan het vorig seizoen, de sfeer positief is en dat als we zo doorvoetballen de eerste punten niet lang op zich zullen laten wachten.