Scheidsrechter

Benjamins, AJ

Accommodatie

Onbekend

Het was al weer een tijdje geleden dat De Fivel en Westerlee elkaar in competitieverband tegen kwamen. Dat was in het seizoen 2007-2008 om precies te zijn. Westerlee is een heel stabiele 3e klasser, want het speelt al voor het 13e jaar op rij op hetzelfde niveau. Het vorig seizoen eindigde het als 9e, na een indrukwekkend slot met maar liefst zes overwinningen op rij.

Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. Voor Westerlee omdat het nog puntloos was na twee wedstrijden, voor De Fivel omdat het de komende tijd een lastige serie wedstrijden krijgt.

Westerlee begon met een enorme inzet aan de wedstrijd. De spelers van de Fivel werden direct onder druk gezet. Vrijwel alle duels werden verloren en het balbezit was van korte duur. Het lukte niet om voetballend onder die druk uit te komen. Ook in de vorige wedstrijd tegen Glimmen had het 1e het in het eerste kwartier moeilijk. Daarna ging het echter een stuk beter, maar in de wedstrijd van zaterdag was daar geen sprake van. Geen moment was er enige controle over de wedstrijd. De kansen die er kwamen waren vrijwel allemaal voor Westerlee. Kansen die vooral ontstonden via de snelle buitenspelers. Gelukkig voor De Fivel stond de beste man van de wedstrijd in het doel. Ruud Kuizenga dus, die zich in de loop van de wedstrijd steeds meer ontwikkelde tot een niet te nemen hindernis. Alle kansrijke situaties voor Westerlee gingen, naast, over of strandden op Ruud. De Fivel stelde daar vrijwel niets tegenover. Het was hopen op een bevlieging van één van de beide spitsen. Cees bij de Leij en Lieuwe ten Caat zijn spelers die door hun snelheid, acties en schotkracht normaal gesproken altijd wel een paar keer in een wedstrijd tot kansen komen. En de 42e minuut was daar een voorbeeld van. Cees bij de Leij werd de diepte ingestuurd en plaatse de bal langs de uitgekomen keeper in het doel (0-1). Volkomen onterecht, maar daar maalde natuurlijk geen Fiveliaan om. De ruststand was 0-1, waar 3-1 een veel beter beeld van de wedstrijd had gegeven.

De hoop bij de meegereisde supporters was dat de 2e helft toch enige verbetering zou laten zien. Dat was niet het geval. Westerlee was nog steeds beter, het 1e speelde nog steeds slecht en Westerlee kreeg nog steeds de beste kansen. Maar ook het resultaat was nog steeds hetzelfde. Vrijwel altijd was Ruud Kuizenga het eindstation. De aanvallers van Westerlee moeten haast wel wanhopig zijn geworden. Ruud was onpasseerbaar. Naast Ruud was Frank Pijper één van de weinigen die zich wist te onttrekken aan de malaise. Hij bracht tenminste nog enige lijn en rust in het spel. In de loop van de 2e helft kreeg het 1e wel wat meer ruimte om te voetballen en werden de aanvallen wat dreigender. Meestal ontbrak het daarbij aan een goede eindpass. In de 72e minuut kreeg De Fivel een, gemakkelijk gegeven, penalty. Thomas v.d. Veen werd onderuit gehaald. Jacob Havinga maakte er beheerst 0-2 van. Daarna waren er nog een paar hachelijke situaties voor het doel van Ruud Kuizenga en Geert v.d. Veen was nog dichtbij de 0-3, maar gescoord werd er niet meer.

Conclusie: na twee goed gespeelde wedstrijden nu een slechte. Gelukkig werden de drie punten wel mee naar Zeerijp genomen.

De komende weken volgt een loodzwaar programma. Achtereenvolgens zijn Appingedam, Gorecht, Lycurgus en De Heracliden de tegenstanders. Clubs die nu, maar waarschijnlijk het hele seizoen, om de bovenste plaatsen mee spelen.

Ruud Kuizenga, Frank Pijper, Arjan de Vries, Thomas v.d. Veen, Menko Duisterwinkel, Laurens Hijlkema (Alex v.d. Galiën), Geert v.d. Veen, Wouter de Vroome, Cees bij de Leij, Lieuwe ten Caat.

Geel: Laurens Hijlkema en Jacob Havinga

Scheidsrechter: AJ Benjamins