Haan, TH de

Accommodatie

Onbekend

B1 begint langzaam wat te wennen aan het 1e klas niveau, maar ook tegen GVAV lukte het (net) niet de eerste punten te behalen.
Helaas hebben we te kampen met veel blessures (vandaag 3 spelers afwezig), zodat we een blik C-ers moesten opentrekken als extra spelers (terwijl zij al een wedstrijd hadden gespeeld! Bedankt Sander, Rik, Pegadh!)
Handelingssnelheid, positiespel en felheid in de duels zijn op dit niveau belangrijk, en onze B-ers lijken dit per wedstrijd beter op te pakken.
Maar in de eerste 15 minuten van deze wedstrijd was dat nog niet het geval, De Fivel werd overdonderd door GVAV, dat heel wat kansen kreeg, waarvan er 2 benut werden.
De video van hun 2e doelpunt laat zien dat het in onze achterhoede soms nog wat aan alertheid ontbreekt, want de GVAV-ers waren er veel sneller bij om de terugspringende bal in te tikken...

Na ca. 15 minuten onze eerste aanval, die wel meteen gevaarlijk was, want C-er Sander schoot tegen de lat.

Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, GVAV werd niet meer zo gevaarlijk als in de beginfase, wij zetten wat aanvallen op, ik zag ook een enkele mooi uitgespeelde aanval.
Vlak voor het rustsignaal was de batterij van mijn camera helaas leeg, daardoor miste ik de fantastische knal van Ruben Westenberg, die van afstand  de 1-2 in de bovenhoek poeierde, zodat we de rust inkonden met de aansluitingstreffer op zak.
In de rust wat positionele aanwijzingen van Henderikus, die ook wat felheid bij de spelers miste.

In de 2e helft vond ik de wedstrijd redelijk gelijkwaardig. Ik zag inderdaad meer strijd voor de bal. Toen Ruben na een minuut of 8 voor de gelijkmaker zorgde uit een vrije trap van Jeroen leek er van alles mogelijk:

(ik had mn mobieltje nog om toch wat video's te schieten)
Helaas kwam GVAV al heel snel weer op voorsprong, door een schitterend doelpunt, dat wel een enorme 'lucky' was. Vanf ergens bij de zijlijn een soort wanhoopsschot van een GVAV-er, dat misschien als voorzet kon worden opgevat, maar de bal zeilde onebereikbaar voor onze keeper Max met een boog over hem heen in de verste bovenhoek...
Ik vond de wedstrijd daarna inderdaad gelijkwaardig, met weinig echt gevaarlijke momenten voor ons doel. Wij hadden nog wel een gevaarlijke aanval, waarbij (alweer) Ruben de lat raakte, in een situatie die erg op ons 2e doelpunt leek:

Vlak voor het einde werd er nog een overtreding gemaakt tegen Ruben, die volgens hem zelf duidelijk binnen de 16-meter was. De scheids zag het anders, en de vrije trap leverde niets op.
Ik zag in deze wedstrijd heel duidelijk vooruitgang t.o.v. de eerdere wedstrijden op dit niveau.
Hoewel onze leiders nog wat ontevredenheid toonden, zijn de ouders-supporters wat optimistischer over de vorderingen van onze B1.

Ik verwacht na deze wedstrijd dat we binnenkort de aansluiting vinden bij het 1e-klas-niveau!!