Het 4e start de competitie met verlies tegen GEO 4 (0-2)

21 september 2013 13:00

Accommodatie

Onbekend

Omdat onze 1e competitiewedstrijd tegen De Heracliden was uitgesteld, konden wij pas op 21 september j.l. aftrappen voor de competitie 2013-2014.

Vergeleken met het vorig seizoen een bijna ongewijzigde selectie, want de aankopen die wij in ons hoofd hadden waren helaas niet te realiseren. Wij verloren wel een paar spelers, want Wolter had aangegeven niet langer te willen voetballen, en onze keeper Jan Kooistra moest helaas vanwege gezondheidsredenen afhaken. Als alternatief gaat Jan nu wedstrijden fluiten, en het moet gezegd, hij doet dat niet onverdienstelijk. Nu beschikken wij echter over meerdere goede keepers, dus dat probleem werd opgelost met Jakob in de 1e helft in de goal, en Linus in de 2e helft. Linus wist in tegenstelling tot Jakob wel de nul te houden, maar bonuspunten leverde dat helaas niet op. Met Gerke (rugklachten) en Richard (geleend van het 3e) als wissels, kon de wedstrijd tegen GEO 4 beginnen. Een echte 35+ ploeg, waarvan de jongste 38 en de oudste speler 65 jaar is. De gemiddelde leeftijd is echter wel zo’n 10 jaar jonger dan die van ons, en dat zie je op het veld toch weer terug. We begonnen goed aan de wedstrijd, en dat resulteerde in een aantal vrije trappen om en nabij de “zestien”. Vooral nr. 9 moest het ontgelden, maar het resultaat van de vrije trappen was nihil. De meeste ballen verdwenen over of naast het doel, dus daar valt nog wel iets aan te verbeteren. Gaandeweg kwam GEO beter in zijn spel, zonder echter echt gevaarlijk te worden. Toch kwam GEO op voorsprong. Een snelle counter volgde op onnodig balverlies van ons op het middenveld, en Jakob was kansloos op de geplaatste schuiver in de hoek (0-1). Vijf minuten later moest Jakob opnieuw de bal uit het net halen. Na slecht uitverdedigen kon GEO van dichtbij scoren(0-2). Met deze stand werd ook de rust bereikt, en konden we eens even rustig na gaan denken over wat er niet goed gegaan was in de 1e helft.

De 2e helft begon eigenlijk precies zo als de 1e. Met Gerke nu als regisseur achterin waren we weer veelvuldig aan de bal, maar echte kansen leverde dat niet op. Het was allemaal net niet. Na zo’n 10 minuten spelen kwam Grijze Wolf niet al te zachtzinnig in aanraking met de vuisten van de keeper, die zijn hoofd blijkbaar voor de bal aanzag. Dizzy moest hij het veld verlaten, en werd vervangen door Richard. Langzaam maar zeker werd duidelijk, dat de ruststand ook wel eens de eindstand zou kunnen worden, want geen van beide ploegen wist nog iets af te dwingen. Een mislukte ouverture dus, maar wel eentje met hier en daar wat lichtpuntjes, waardoor we a.s. zaterdag vol goede moed afreizen naar Corenos.