Datum

14 september 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het 3e is het seizoen afgelopen zaterdag naar behoren begonnen. Er werd weliswaar verloren van Noordpool, maar het spel was bij vlagen best goed en de nederlaag viel een stuk lager uit dan in de ontmoetingen van vorig seizoen tegen de jonge ploeg uit Uithuizen.

Noordpool had vanaf het begin van de wedstrijd meer balbezit, maar wist nauwelijks het 16-metergebied binnen te dringen. Op wat klein gevaar via hoekschoppen na, kregen de Uithuizenaren weinig kansen. Wij wisten af en toe de bal ook aardig rond te spelen. Via afstandsschoten van Johan en Tjomme lieten we de tegenstander weten dat we er waren. Halverwege de eerste helft werd het zelfs 1-0 na een snelle aanval. Richard stormde weer eens over de linkerflank, kreeg de bal aangespeeld en wist na wat draai- en kapwerk Marthijn te vinden, die van dichtbij binnenschoot. Het lukte daarna relatief eenvoudig om de voorsprong naar de rust te tillen. Noordpool kreeg één grote kans, maar de meeste schoten gingen naast of over. Verder werd er door ons oplettend verdedigd. De irritatie groeide al bij de uitclub en daar hoopten wij in de tweede helft van de profiteren.

Dit bleek er helaas niet in te zitten. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft stond de 1-1 al op de borden. De jonge spelers van Noordpool bleken toch sneller en van de wat langere adem. Van dichtbij werd niet veel later de 1-2 ingekopt. In de loop van de tweede helft kwamen wij ook weer wat meer aan aanvallen toe, maar echt grote kansen kregen we niet meer. Kort voor het einde volgde na een hoekschop de 1-3, weer via een kopbal. Toch kunnen we goede moed putten uit deze wedstrijd. Meer punten halen dan vorig seizoen moet zeker gaan lukken.