Wedstrijdverslag van de Fivel 3 tegen Guusuoou 6

Fivel De 3

5 - 1

Gorecht 6

Competitie

6e klasse 01

Datum

28 september 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark de Fivel
Borgweg 3 A
9914 PC
Zeerijp
tel. 0596-573173

(Marko, Barry, Beno, Jan Albert, Harry, Bert-Jan, Marthijn, Tonnis, Jan-Willen, Colin, Ruud, Danny, Gert, Thijs, Jan)

Wanneer ik mij op zaterdagochtend alsnog afmeld voor de wedstrijd wegens pijn in de onderrug is een gepaste straf snel gevonden: “Dan moet jij maar een stukje schrijven!”.  Meer hoon verwachtend hap ik snel toe. “Tuurlijk doe ik dat jongens, geen probleem!”
Na 70 minuten wedstrijd vraag ik mij echter al ernstig af of ik, laat staan Sjoerd Mossou, hier een lezenswaardig stukje proza van kan maken. Hoe dan ook, om half 2 laat ik mij door Beno in zijn Leopard Patsertank naar de Fivel rijden. Beno is vol vertrouwen en energie en heeft de opstelling al in zijn hoofd. Ik ben behoedzaam maar wanneer ik zie dat iedereen al aanwezig is krijg ook ik hoop op een goede afloop.

Bij het betreden van het veld maakt één van de Gorecht spelers een opmerking over onze shirts. Ik feliciteer ze met het gegeven dat ook zij nu tegen het “andere Oranje” mogen uitkomen. Hij antwoordt dat zij dan wel Duitsland zullen zijn. Vroeger zou dat natuurlijk angst inboezemen maar tegenwoordig is dat nog nauwelijks een reden voor paniek. Sterker, het zwart-wit van de tegenstander, met een zwarte baan verticaal over de borst, geeft (hoewel mooi), zeker in een muur opgesteld, de indruk van een zebrapad. En iedereen weet natuurlijk wat je bij een zebrapad moet doen: er overheen lopen (tenzij je niet te voet bent, dan moet je stoppen natuurlijk!).

Eenmaal in de dug-out wordt mijn optimisme snel getemperd. Gorecht speelt beter, lijkt fitter en ook sneller. Wij spelen erg slordig en zijn nauwelijks gevaarlijk, zij wel. Toch blijft enige tijd de brilstand op het bord staan tot een Gorecht speler ons met een diepte-pass volledig in onze rug verrast. De snelle Gorecht spitsen weten er wel raad mee. Prima afgemaakt, maar wat een pass!

De goal is wel een soort wake-up call. Wij krijgen meer grip op de wedstrijd. Door iets minder ruimte in de rug te laten moet Gorecht meer het spel gaan maken en daarin blijken ze niet duidelijk beter dan ons. Het wordt een evenwichtige wedstrijd. Ook in de stand; een te korte terugspeelbal bij Gorecht wordt op waarde geschat door Ruud. In een carambole waarbij zowel Ruud als de keeper gesterkt gaan valt de bal gunstig, waarna Ruud kan opstaan en de bal simpel kan binnen lopen. 1-1.

Wat volgt is, wat vanaf de zijlijn, een zeer povere wedstrijd lijkt. Het is hier waar ik denk: mijn god, een stukje schrijven, hierover?? Wat? Hoe?
Gelukkig gebeurt er nog het een en ander in de laatste 20 minuten. Als extra zekerheid op de deur besluiten we onze 3e keeper uit de goal te halen en onze 1e/2e keeper erin te zetten. Dit blijk enorm goed uit te pakken. Onze nestor keeper Jan behoedt ons meteen van een zekere achterstand met een fabelachtige katachtige redding. Na zijn vakantie zag hij er weer uit als een neger “no pun intended” maar dat hij daarmee ook de ons bleekscheten kenmerkende stijfheid kwijt zou zijn hadden we niet verwacht. Daarnaast bleek onze 3e keeper ook best een aardig potje te kunnen voetballen. Dat hadden we dan eigenlijk wel weer verwacht.

In één van de zeldzame aanvallen die tot het 16 meter gebied leidt kapt Ruud zijn tegenstander goed uit en schuift hij de bal behoedzaam in de verre hoek. Zo staan wij opeens op een toch wel onverwachte 2-1 voorsprong. Voor Gorecht is dit het teken om iets meer van de goal te gaan spelen om de gelijkmaker te maken. Zoals wij tegen de 0-1 aanliepen bij een counter krijgen zij nu de deksel op de neus. Colin, die een ongelukkige 1e helft achter de rug had en na een botsing halfweg de 1e helft op de bank terecht was gekomen werd erin gebracht en hij bleek de ultieme counterspits. Zijn 3-1 en 4-1 (rush van bijna eigen helft) waren van grootse schoonheid. Tot slot was het vasthouden van hem in de 16 meter de reden van de penalty die onberispelijk door de verjarende Bert Jan werd binnen geschoten. Een mooie 5-1, tevens de eindstand, was het gevolg.

Mocht Gorecht in hun verslag dit een geflatteerde uitslag vinden dan hebben ze gelijk. Mochten ze 1-1 een betere weergave van de krachtsverhouding vinden dan hebben ze misschien ook wel gelijk. Hoe dan ook: VIJF - 1

Tot slot nog een paar mededelingen van huishoudelijke aard:
Barry en Marthijn waren uitblinkers op het gebied van kleedkamercorvee.
Harry wist zijn ongelukkige spel ruimschoots, maar dan ook ruimschoots, te compenseren met een schaal bittergarnituur en de jarigen Bert-Jan en Jaap waren samen goed voor 48 bier.
Martin was onnavolgbaar vanuit Parijs maar werd in elk geval niet uit het veld gestuurd, en dat was guusuoou
Gerke oogt nog niet helemaal fit.
Grijze Wolf is nog niet vergeten.
Gert wordt te weinig genoemd in de stukjes

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!