Scheidsrechter

Jakob Meijer

Accommodatie

Onbekend

Wanneer je een voetbalteam samenstelt moet de doelman geen sluitpost zijn. Dan is het belangrijk dat je daar goed over nadenkt. Dat doen wij bij het 3e dan ook altijd als eerste. Wij hebben een duidelijk picklist. 4 man staan daar op. Alle posities zijn 4 dubbel bezet bij het 3e, wij gaan daar best wel ver in.
Dat dat nodig is bleek dit weekend. Keeper 1 op de vlucht, keeper 2 aan het spit, keeper 3 teveld door geldingsdrang en keeper 4 zoek. En dan?

Hartverwarmend om te zien hoe iedereen zich dan afmeldt. Gelukkig is daar dan Arjo die zijn verantwoordelijkheid neemt. Met graagte wordt het aanbod aanvaard. Even later is iedereen gelukkig wanneer ook Giacomo zich aanmeldt. Groter is de teleurstelling wanneer blijkt dat dit ook een sollicitatie voor de positie van doelman is. Desalniettemin, na 4 afvallers toch weer een dubbele bezetting.

De wedstrijd begint met Giacomo op de goal. Even puzzelen voor het middenveld want wie moet daar staan? Barry heeft zich afgemeld vanwege een vriendenweekend. Hieruit moeten we opmaken dat Barry blijkbaar genoeg vrienden heeft. Dit wordt natuurlijk niet vergeten. Uiteindelijk wordt na veel vieren en vijfen besloten tot een middenveld met Arne en Marco centraal, geflankeerd door Roelof en Gert. Voorin Ruud en Marthijn. Achterin Gerke, Beno, Harry en Tonnis. De bank ook maar mager bezet (in aantal, niet in kwaliteit natuurlijk) met alleen Colin en Arjo.

Voetballend loopt het in de 1e helft goed. Er wordt gemakkelijk gecombineerd en de aanvallers krijgen enkele goede kansen. De teneur in de rust is dan ook dat we het hier al hadden moeten beslissen. Het combinatie voetbal leidt wel tot de 1e treffer en voorsprong. Passje van Gert op Ruud (we zien hier even door de vingers dat Gert de middenlijn was overgestoken), Marthijn wordt weggestuurd door Ruud, voorzet door de benen en met de tenen door Roelof binnen getikt.
Het combinatievoetbal waarbij je je dan afvraagt waarom al die toeschouwers bij veld 1 staan en niet bij ons. Slechts wat oudgedienden bij ons die de traagheid van ons spel wat beter bevalt dan dat drukke van het 1e, en Margriet die even komt polsen of dit team misschien toch iets is voor Danny.

Eigenlijk heersen we in de 1e helft maar bij een corner weet DIO toch de gelijkmaker binnen te werken. Een schot dat goed wordt gekeerd door Giacomo kan worden binnengetikt door een buitenspel staande DIO speler. Dit was Jaap even ontgaan, al blijft Jaap hardnekkig volhouden dat het geen buitenspel was.

In de rust de verwachte keeperwissel. Verder Colin voor Gert en Giacomo op de bank erbij om Roelof later af te kunnen lossen. Het overwicht van de 1e helft is er niet meer maar we blijven wat beter.
De 2-1 komt letterlijk uit de lucht vallen. Een hele hoge voorzet van Marthijn komt als een baksteen uit de lucht vallen. Verdediger en keeper van DIO verkijken zich erop en gaan er onderdoor. Colin weet nauwelijks wat hem overkomt als de bal op zijn been valt en de goal inrolt. Een beter voorbeeld van op de goeie plek staan is niet te geven. Een kadootje.

Dit konden wij natuurlijk niet op ons laten zitten. Als er iemand kadootjes mag uitdelen zijn wij dat. We instrueerden Arjo dan ook om bij het eerste schot op goal opzichtig over de bal heen te duiken. Dit was niet aan dovemansoren gezegd. Arjo kweet zich uitmuntend van zijn taak. Het schot was nauwelijks een schot, een rollertje eerder. Arjo weet dit rollertje echter op waarde te schatten en duikt er stijlvol overheen. Even zijn wij bang dat de bal, die inmiddels al veel van zijn snelheid heeft verloren, de doellijn niet redt maar toch, 2-2. Het blijkt de ommekeer in de wedstrijd.

De tegenstander ziet "met zo'n keeper" opeens mogelijkheden die er niet zijn. Ze schieten uit alle cilinders maar nauwelijks met scherp. Er is hen tenslotte ook zand in de ogen gestrooid door onze keeper. De ruimte die wij krijgen daar weten wij wel raad mee. Eerst Ruud die tot een schot komt net voor de keeper bij de bal is en vervolgens Giacomo die uit een klassieke counter de 4-2 nog binnen schuift. Een nieuwe overwinning voor het 3e in een heel aardige en zeker vermakelijke wedstrijd.