De Fivel F1 kampioen na monsterzege

23 mei 2016 8:30

De jongste jeugd van De Fivel heeft op overtuigende wijze het kampioenschap gepakt. Was de titel een week eerder al een feit na een 1-4 overwinning op nummer twee NEC-Delfzijl, afgelopen zaterdag eindigde de feestwedstrijd in een 19-0 zege tegen ZEC/KRC.

Er was veel publiek afgekomen op de wedstrijd. Zij zagen De Fivel starten in de sterkst mogelijke opstelling. Melvin in het doel, Thijs laatste man en Maarten en Melle als mandekkers. Controleur Daan Vast voor de verdediging, Daan Groenewold als lopende middenvelder en Ben en Stef als aanvallers.

De thuisploeg opende via Stef de score en liep door doelpunten van Daan en Daan, nogmaals Stef en Ben al snel uit naar 5-0. Dat was het moment om ook gastspelers Rick, Linn, Izak en Jop speelminuten te geven. Aanvoerder Jop was tijdens de warming-up geblesseerd geraakt, maar wilde persé invallen. Hij speelde met naar later bleek een uit de kom geraakte elleboog. Ook met al deze invallers vielen de doelpunten als rijpe appelen. Al voor rust werden de dubbele cijfers bereikt.

Na rust werd weer in de basisopstelling gestart. Alleen Melvin ontbrak, hij werd vervangen in het doel door Linn. Daarmee was de rol van Melvin in deze wedstrijd echter nog niet uitgespeeld…

In de tweede helft scoorde de kampioensploeg er weer lustig op los. Met name een doelpunt van Daan Groenewold was prachtig. Hij werd na een echte tikkie-takkie-aanval vrij voor de keeper gezet door Thijs en kon van dichtbij intikken. Ook Melvin was weer binnen de lijnen gekomen en kon als spits zijn eerste doelpunt maken.

Toen scheidsrechter Bas Huizing voor de laatste keer floot, stond er dus een 19-0 eindstand op papier. Een prachtige overwinning in de laatste wedstrijd van een prachtig seizoen. We hebben uiteindelijk 9 keer gewonnen en slechts één keer gelijkgespeeld. In deze wedstrijden hebben we 89 keer gescoord en slechts 4 doelpunten tegen gekregen!

Na afloop van de wedstrijd werd de ploeg door hoofdtrainer Simon Schuil gehuldigd. Alle spelers kregen een medaille en het team kreeg een beker. Ook was er in de kantine een prachtige taart en ranja.

’s Middags volgde er een rijtoer door Zeerijp op de platte kar. Het team werd onderweg flink toegejuicht door de vele supporters. De rit eindigde bij Melle thuis, waar een heus kampioensfeest compleet met barbecue volgde. Overigens was Jop er toen al weer bij. Zijn elleboog was door de dokter terug in de kom gezet en zo kon ook hij volop genieten van deze prachtige dag!

Volgend seizoen starten we bij De Fivel met twee F-teams. Dus jonge voetballers van Zeerijp en omstreken, meld je aan bij onze geweldige club!