Dames de Fivel winnen overtuigend. FVV kansloos

24 oktober 2015 20:15

Het werd maar liefst 10-1

Het zat er al weken aan te komen en al een paar keer dit seizoen was zij erg dichtbij. Steeds lukte het helaas net niet. Maar het leek alsof zij al haar kruit had bewaard voor de dag dat ze jarig werd. Vandaag op de kop af werd ze niet alleen 18 jaar, Margriet gaf zichzelf en het team een prachtig cadeau door maar liefst drie keer te scoren in een wedstrijd waarin de Fivel liet zien elke week weer meer volwassen te worden.

Werden we in eerdere wedstrijden vooral in de beginfase nog vaak overdonderd door een tegenstander, vandaag was het precies andersom en leek de wedstrijd al na vijf minuten beslist. Margriet opende de score en Roos tekende voor de 2-0. Ondanks de vele afwezigen (Marlies, Karin, Elise, Jolanda) lieten de dames zien dat het zelfvertrouwen in korte tijd enorm is gegroeid. Zelfs met slechts één wissel op de bank werd FVV vooral in de eerste helft weggespeeld. De Fivel combineerde er vrolijk op los en het spel was een genot voor het oog. De Fivel creëerde vele kansen en scoorde aan de lopende band. Een schot van Roos werd slecht gekeerd door de keeper van FVV (3-0) en Eline zette de 4-0 op het bord na een razendsnelle solo.

De verdediging van de Fivel stond als een huis, maar ook op het middenveld was de Fivel sterk. Zowel in balbezit als bij balverlies. Toch wist FVV in de eerste helft de enige tegentreffer te scoren na een fraaie solo, maar de Fivel liet zich niet uit het veld slaan. Margriet scoorde haar tweede van de middag na een prima assist van Elles (5-1). Roos zette de ruststand van 6-1 op het bord na alweer een fraaie actie.

Na rust werd de wedstrijd minder aantrekkelijk, maar toch lieten de Riepster dames nog een aantal fraaie acties zien. Ciska, Lisanne en Elles kenden geen problemen in het centrum en de backs Yara en Esmee waren de baas over hun directe tegenstanders. Nina liet zien dat zij op het middenveld een belangrijke rol speelt en Lianne is niet alleen snel maar heeft ook loopvermogen. Rosan was vandaag een goede schakel tussen verdediging en aanval.

De wedstrijd was natuurlijk voor rust al beslist maar de Fivel wist weer de dubbele cijfers te halen in een thuiswedstrijd. Eline scoorde de 7-1 waarna Margriet alleen op de keeper af mocht lopen en de bal onder de vallende doelvrouw door speelde. Prima samenspel tussen Roos en Eline zorgde voor de 9-1 waarna Eline ook nog haar vierde van de middag op haar naam wist te zetten.

Volgende week staat de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Farmsum op het programma. Benieuwd hoe de dames van de Fivel weten om te gaan met de favorietenrol.

Doelpunten: Eline (4) Margriet (3) Roos (3)