Nipt verlies 1e en dames, comeback 2e, puntje voor 3.5e

18 oktober 2015 10:45

Het verschil tussen het 1e elftal en GEO was minimaal, maar 1 goal voor GEO was beslissend: 1-0.
Het 2e kwam sterk terug na een 2-1 achterstand tegen Noordpool bij rust. Na rust werden de bordjes verhangen: 2-4 winst!
Het 3.5e kreeg te weinig met de 1-1 tegen De Pelikanen. Vlak voor tijd was Marthijn Brontsema nog heel dicht bij de 1-2.
De dames verloren eervol van The Knickerbockers. Het werd 2-3.

GEO 1 - De Fivel 1
Met een vrijwel volledige selectie was het 1e naar GEO gereisd. Het veld lag er prima bij, met dank aan de robotmaaier die bijna dag en nacht over het gras rolt. Alleen op zaterdag is de robot vrij.

Het begin van de wedstrijd was hoopvol. De aanvallen verliepen soepel en de achterhoede van GEO maakte een kwetsbare indruk. Uit een voorzet van Jacob Havinga kopte Geert v.d. Veen net naast. Na verloop van tijd kwam GEO beter in de wedstrijd. Zo ging een schot van een Garmewolder net naast. Daarna was het lang rustig voor de doelen. Het leek een wedstrijd te zijn waarbij het team dat als eerste scoorde waarschijnlijk ook de winnaar zou worden. Helaas viel de eerste goal aan de verkeerde kant. Een diepe bal kwam terecht bij Alex Sarfo. Hij speelde da bal langs keeper Ruud Kuizenga waarna de bal langzaam het doel in rolde: 1-0.

In de tweede helft moest het 1e komen. Er was ook wel enig druk, maar verontrusten kon het de achterhoede van GEO nauwelijks. Daarvoor miste de Fivel wat creativiteit en spelers met een actie. De grotere kansen waren voor GEO, kansen die vooral voortkwamen uit counters. Gelukkig ging de thuisclub daar slordig mee om. Aan het einde van de wedstrijd viel het 1e aan met de moed der wanhoop. Het was hopen op een bal die een keer goed zou vallen, maar dat gebeurde niet. Kansjes waren er nog wel voor Stefan Groenwold en Geert v.d. Veen (vrije trap), maar eigenlijk zat een goal er niet meer in.

Komende zaterdag is het 1e vrij. Zaterdag 31 oktober komt Corenos op bezoek in Zeerijp.

Noordpool 2 - De Fivel 2
Soms kan het gevoel van een wedstrijd na een half uur en na de wedstrijd een wereld van verschil zijn. Het tweede stond na 30 minuten al met 2-0 achter tegen Noordpool. Twee goede spitsengoals maar ook wat slap spel van de Fivel kant. En dan denk je: Wordt het zo een dag? En dat ondanks dat er nog goede hoop was voor de wedstrijd. Bij het tweede deden dit keer namelijk Menko D, Mark en Tim mee ten opzichte van de vorige wedstrijd. Op zich een versterking zou je zeggen.

Maar deze jongens en de anderen rechtten de rug en gingen weer duels aan. Noordpool kwam hierdoor minder goed in haar spel. De Fivel ging op haar beurt juist beter voetballen. Er kwamen enkele reuze kansen. Zo werd de bal bij één aanval twee maal van de lijn gered door een speler. Dan gaan de gedachten weer terug naar Stedum uit en dan denk je: Wordt het zo een dag?

Dan opeens een splijtende pass van Danny. Mark alleen op de keeper af, passeert hem rechts. Goal. 2-1 bij rust en een veel beter gevoel. Dan weet je dat er met strijdlust een hoop te halen valt. En dan denk je: Wordt het zo een dag?

Tweede helft. De Fivel begint veel beter aan de wedstrijd. Noordpool lijkt geen schim meer van de ploeg die in de beginfase nog domineerde. Weer wordt Mark alleen voor de keeper gezet en weer probeert hij er recht omheen te gaan. Heeft hij maar één passeerbeweging of was dit een stukje psychologische oorlogsvoering: "Ik ging net rechts dus dan denkt de keeper hij gaat links maar dan ga ik toch rechts"? Maar de keeper trapte er niet in en pakte de bal. En dan denk je: Wordt het zo een dag?

De Fivel ging echter door. Er werd bij tijden heerlijk gecombineerd op het kunstgrasveld. De bal ging snel van de één naar de ander, ruimtes werden gevonden en vrije mensen bereikt. Zo werd ook Jeroen in de zestien bereikt. Hij schoof de bal precies in het linker hoekje. Of was het toch eerst Danny? Ook hij schoof de bal namelijk in het linker hoekje na op mooie wijze te zijn weggedraaid en na een minstens zo mooie steekpass van Roderik. En zo is Noordpool opeens nergens meer en sta je met 2-3 voor en dan denk je: Wordt het zo een dag?

Ja! Dat werd het. Want toen Kjell met zijn mooie steekpass Jan de Vries in staat stelde om de bal ook in het linker hoekje te schuiven toen was het echt zo een dag!

De Pelikanen 5 - De Fivel 3.5
Afgelopen zaterdag mochten we weer aantreden tegen de Damsters van de Pelikanen 5. Aan het begin van de week zagen we op de lijst dat we wel eens met een grote selectie ( 17 spelers) Naar Appingedam zouden kunnen gaan. Uiteindelijk hadden we 15 spelers om een aardig voetballend elftal neer te zetten. Toen het eerste fluitsignaal klonk probeerden we goed druk te zetten vanaf eigen helft, om er vervolgens met een diepe bal snel uit te komen via onze buitenspelers. Het lukte ons aardig om de goed combinerende Damsters van ons doel te houden. En zelf hadden we een heel aantal mooie kansen om zelf de score te kunnen openen. Toch bleef het lang 0-0. Met kunst en vliegwerk en soms pech in de afronding van ons, bleven de doelpunten uit. Tot dat Barry in de 30ste minuut besloot maar eens uit te halen van een meter of 20, onhoudbaar vloog de bal in de linker bovenhoek. Er volgden nog een paar kansen, maar we gingen met een 0-1 voorsprong aan de thee.
De tweede helft bleef de bal lange tijd in bezit van de Pelikanen, zonder dat er echt gevaar uit kwam. Toch kwam de gelijkmaker. Nadat Thijs de bal tegen de onderarm kreeg, werd de vrije trap in de verre hoek geschoten. Met wat verse krachten werd geprobeerd om weer op voorsprong te komen. Er kwamen nog wel een aantal mogelijkheden, maar bij ons was de energie toch ook een beetje op. In de allerlaatste minuut werden we nog 1 keer gevaarlijk, door een snelle aanval , waardoor we met 3 man richting de keeper gingen. Maar helaas keek de keeper de bal naast. En moesten we genoegen nemen met 1 punt. En konden we ons zelf opladen voor de derde helft.

De Fivel VR1 - The Knickerbockers 5

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen the Knickerbockers was al duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De clubs deelden de 6e plaats met 9 uit 5. Ook tijdens de wedstrijd bleek dat beide partijen niet veel voor elkaar onderdeden. De ruststand bevestigde dit beeld (1-1). De eindstand was helaas in het voordeel van the Knickerbockers (2-3), maar de dames van de Fivel speelden misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen.

Hoewel de Fivel slap begon (the Knickerbockers opende de score al in de eerste minuut) pakten de dames uit Zeerijp de draad snel weer op. De studenten kregen nog wel een paar goede kansen, maar Hilde stond steeds weer in de weg. Net als in de eerdere wedstrijden pakte ze zelfs soms onmogelijke ballen. Maar niet alleen onze keepster blonk zaterdag uit. Esmee gooide ouderwets de beuk erin, wat soms leidde tot de nodige irritatie bij de studentes. Ciska speelde haar beste wedstrijd tot nu toe en was tegelijkertijd coach. Marlies kwam erg sterk terug na haar blessure en zocht steeds goed de ruimte. Haar zus Lianne is al weken in bloedvorm. Ze loopt tegenstanders makkelijk voorbij en komt dan ook nog met een goede voorzet met links. Elles is zelfs niet 100% hersteld toch een belangrijke schakel in de achterhoede geworden. Nina was waardevol met passeeracties en splijtende passes vanaf het middenveld. Lisanne kan de komende weken nog dromen van haar panna en maakt ons fysiek sterker. Rosan liep de longen uit haar lijf en weet haar medespeelsters steeds makkelijker te vinden. Net als Jolanda die ons aanvallend nog sterker maakt en ervaring meeneemt. Roos scoort altijd en overal en passeert soms tegenstanders of ze er niet staan. En wat Margriet betreft lijkt het een kwestie van tijd voor ze haar eerste competitiegoal van dit seizoen gaat maken. Met een afstandsschot was ze erg dichtbij en haar gelijkmaker in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd misschien wel onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Maar de Fivel bracht behalve goed voetbal ook nog inzet en strijdlust. Het kan dan ook niet anders of de dames in deze vorm gaan de komende tijd nog veel punten pakken. Zeker als ook Eline, Karin en Elise er weer bij zijn.

Doelpunten: Roos (2)