Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Weer 2-4 verlies 1e, 2e wint van 't Zandt, dames halen uit

30 september 2015 15:00

Het 1e elftal leek op een overwinning af te stevenen, maar na een 2-0 voorsprong pakte Niekerk toch nog de overwinning: 2-4
Het 2e elftal pakte de eerste overwinning van het seizoen. De derby tegen 't Zandt werd met 1-0 gewonnen. Zwaar bevochten, maar verdiend.
De dames haalden uit tegen Groen Geel. Het werd maar liefst 10-2.

DE FIVEL 1 - NIEKERK 1
Net als vorige week tegen SGV werd opnieuw met 2-4 verloren. Nu was Niekerk de tegenstander. Er waren meer overeenkomsten. Zo kon ook nu een voorsprong niet worden vastgehouden. Het begon nog goed. Stefan Groenwold scoorde na 18 minuten de 1-0. Zijn schot glipte door de handen van de keeper van Niekerk. Even later leek het 2-0 te worden maar een aanval waarbij 3 aanvallers van het 1e op de keeper afkwamen, zonder dat er tegenstanders in de buurt waren, kwam uiteindelijk in de handen van de keeper terecht. Na 32 minuten werd het toch 2-0. Na slecht uitverdedigen van de tegenstander wist Jacob Havinga te scoren. Niekerk had in de 1e helft een overwicht en kwam na 37 minuten terug in de wedstrijd: 2-1.

Na rust werd het overwicht van Niekerk steeds groter. Waar het 1e er in de eerste helft nog regelmatig gevaarlijk uitkwam lukte dat in de tweede helft niet meer. Het wachten was op goals van Niekerk en die kwamen ook. Na 58 minuten werd het 2-2 na slecht uitverdedigen van de Fivelianen. Met hangen en wurgen leek het 1e er toch nog een remise uit te slepen, maar in de extra tijd wisten de bezoekers nog twee keer te scoren: 2-4. Het is zuur om zo te verliezen, maar op de uitslag was niets af te dingen.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Onstwedder Boys op het programma.

DE FIVEL 2 - 'T ZANDT 1
De Fivel 2 heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de derby tegen 't Zandt was het Marco de Vries die met een prachtig schot in de kruising de wedstrijd besliste. De Fivel had nog meer kunnen scoren om de wedstrijd vroegtijdiger te beslissen maar de kansen waren deze zaterdag niet besteed aan Danny en Richard. Het was soms spannend maar 't Zandt wist niet hele grote kansen te creëren. En al zag het er soms niet uit zo'n eerste overwinning blijft belangrijk.

DE FIVEL VR1 - GROEN GEEL VR4
Het was weer zo'n dag. Dat je wakker wordt en dat de zon schijnt. Dat je voelt... dit kon wel eens zo'n dag worden. En dat werd het ook.
Hoewel nog niet alle dames ervan overtuigd zijn dat zij met de week beter gaan voetballen, valt dit na vandaag toch niet meer te ontkennen. Natuurlijk, de tegenstander van vandaag (Groen-Geel) is een nieuw team nog volop in een leerproces. Net als wij, alleen zijn wij al een paar stappen verder.
Hoewel het in de beginfase nog even aftasten was, werd toch al snel duidelijk dat er vandaag iets te halen viel. Er werden prima combinaties op de mat gelegd en niemand verzaakte. Er werd vroeg druk gezet op de verdediging van Groen-Geel waardoor zij niet aan opbouwen toekwamen. Zeer terecht dan ook dat wij met een 6-1 voorsprong op weg gingen naar de thee. Dat niet iedereen hiervan gediend was werd snel duidelijk. Het was te warm voor thee, aldus de meeste dames.
Doelstelling voor de tweede helft was duidelijk: op jacht naar de dubbele cijfers! De dames speelden de tweede helft zoals gehoopt. Ondanks de vele positiewisselingen bleven wij ons houden aan de taken en liepen we redelijk gemakkelijk uit naar 10-2. Een meer dan terechte monsterscore. Het applaus van de vele supporters werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen.

Doelpunten: Roos (5), Eline (4), Lianne (1)