Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

1e wint weer, 2e is kansloos en het 3.5 team komt tekort

14 september 2015 11:00

Het 1e elftal won ook de 2e competitie wedstrijd met 1-0. Nu was VVS het slachtoffer.
Het 2e elftal verloor kansloos van Middelstum 3: 0-5
De Fivel 3.5 kon een voorsprong niet vasthouden tegen Omlandia 4: 1-3

Op onze facebook pagina vind je mooie foto's van de wedstrijd van het 1e.

DE FIVEL 1 - VVS 1

De selectie van het 1e elftal heeft nogal wat wijzigingen ondergaan t.o.v. het vorig seizoen. Dragende krachten Wouter de Vroome (naar Be Quick), Cees bij de Leij (naar Gorecht) en Laurens Hijlkema (naar Canada) zijn vertrokken, terwijl Lieuwe ten Caat al tijdens dat seizoen was gestopt. Daar kwam zaterdag nog de afwezigheid bij van Geert v.d. Veen, Niels Ronde, Menko Duisterwinkel en Jan-Anko Havinga. Bij het begin van de competie is moeilijk in te schatten waar het team staat. Het elftal heeft een verjongingskuur ondergaan, terwijl het team ook nog zie zo oud was. In de basis stonden zaterdag vier tieners: Silke Korpershoek (16), Mark Kramers (19), Emiel Bos (16) en Tim Zwama (19). Op de bank zaten Rindert Havinga (16), Marco de Vries (20), Chris van Dijken (19) en Sander Steenbergen (15).

Het begon vorige week tegen Scheemda goed. Er werd met 0-1 gewonnen door een goal van Silke Korpershoek. Met zo’n nieuwe, jonge ploeg, mag je niet direct wonderen verwachten. Wennen aan het spelen op een hoger niveau (voor de tieners) moet gecompenseerd worden door inzet, teamgeest en enthousiasme. Dat lukte vorige week prima en leverde dus drie punten op.

VVS Oostwold, tegenstander van afgelopen zaterdag, had zijn eerste wedstrijd ook gewonnen. VVK werd met 2-0 verslagen.

Het 1e had een vliegende start. Binnen een minuut stond er 1-0 op het scorebord na een mooie solo van Stefan Groenwold. Daarna ging VVS op jacht naar de gelijkmaker. Verder dan een aantal afstandschoten kwam de ploeg uit Oostwold echter niet. Ook de Fivel creeerde weinig. Na rust was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Ook nadat een speler van VVS was weggestuurd, na twee gele kaarten, veranderde dat nauwelijks. De druk op het doel van Ruud Kuizenga werd na verloop van tijd wel groter en groter. Het leverde veel scrimmages op, maar niet veel uitgespeelde kansen. Maar op basis van het spelbeeld had VVS zeker een goal verdiend. Vlak voor tijd had Stefan Groenwold nog een grote kans op de 2-0, maar dat was ook wat teveel van het goede geweest.

Zes punten uit twee wedstrijden is een mooi begin en geeft vertrouwen, maar veel conclusies kunnen nog niet getrokken worden. Zo zijn Scheemda en VVS waarschijnlijk ook niet de zwaarste tegenstanders in de competitie.

Zaterdag speelt het 1e uit tegen SGV (Schildwolde).

DE FIVEL 2 - MIDDELSTUM 3

Het tweede heeft in de derby tegen Middelstum een forse nederlaag moeten incasseren. Al in het eerste half uur wisten de Middelstummers handig gebruik te maken van de onrust bij de Fivel. Eerst was het Bas die fraai  inkopte en daarna liep Middelstum vrij makkelijk uit naar 0-3 waardoor de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. In de tweede helft begon de Fivel 2  een stuk sterker waardoor er nog een redelijk goed gevoel aan die helft  werd overgehouden. Toch kon de uitploeg de stand verder opkrikken tot 0-5. Een groot verlies waar Middelstum zich niet eens bovenmatig voor in  hoefde te spannen maar hopelijk leverde het wel weer de nodige ervaring op.

DE FIVEL 4 - OMLANDIA 4

De Fivel 3,5 verliest van stug Omlandia 4

Elke zaterdag is het weer spannend welke van de 25 spelers meedoen met het gezelligste elftal van Riep. De angst om niet te spelen is kennelijk zo groot, dat het lastig is überhaupt een elftal op de been te brengen.

Desondanks staat er om half drie een meer dan representatief elftal op het veld. Met opvallende namen als de sterkhouders Linus en Bram en ons eeuwige talent Frits.

Dan de wedstrijd. Het derde en een half elftal gaat voortvarend van start. In de 15e minuut valt dan ook het eerste doelpunt: Omlandia scoort op miraculeuze wijze in het doel van de gastheren (1-0!). De hoop op een goed resultaat gloort bij de fanatieke supporters: wordt het een middag om niet snel te vergeten? Helaas. Tien minuten later is Dennis in acute kleurverwarring, en levert de speelbal in bij een blauwhemder. De 1-1 ligt in het net en de rollen lijken te zijn omgedraaid. Mouwen opstropen lijkt het devies. In de 35e minuut krult een speler van Omlandia echter de bal over de muur en tegen de touwen (1-2). Dit is tevens de ruststand. Met een warme kop thee in de rust wordt de tactiek nogmaals doorgenomen. De moegestreden Linus wordt vervangen door de altijd energieke Roderik. Vol goede moed beginnen de oranje krijgers aan de tweede (want maar 45 minuten tot de derde) helft.

De eerste 20 minuten komt het elftal ongeschonden door. Dit ziet er goed uit! In de 65e minuut krijgt Gerke de uitgelezen kans om het 3,5e terug in de wedstrijd te brengen: Marthijn wordt onregelmentair tot stoppen gebracht, waarna de bal resoluut op de stip wordt gelegd. Helaas voor Gerke -en een ieder die het elftal een warm hart toedraagt- mist hij op onfortuinlijke wijze de penalty.

Deze mentale tik komen de spelers niet meer te boven. En de 1-3, uit een volley, is slechts voor de statistieken. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. En de spelers spoeden zich naar de kantine voor de derde helft. Daarin vloeit het ruim blondschuimend bier als vanouds en wordt er nog lang nagepraat over deze spannende partij.