Fivel MB1 haalt de volgende Bekerronde

26 september 2013 11:15

Net als FC Groningen haalt de Fivel MB1 de volgende Bekerronde
Beker wedstrijd Omlandia MB1 - de Fivel MB1

Afgelopen woensdagavond 25 september verzamelden de speelsters van de Fivel MB1 zich via Zeerijp in Ten Boer. Ondanks de doordeweekse avond, waren behalve de geblesseerde (en jarige) Anne en de geblesseerde Ellis, alle speelsters gekomen om de return bekerwedstrijd tegen Omlandia MB1 te spelen. Ook Ciska was erbij ter versterking.
De thuis wedstrijd was de allereerste van het seizoen en werd door onze meiden, na een zeer spannende wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 3-2. Twee weken later stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, ook tegen Omlandia MB1. Deze thuiswedstrijd werd ook gewonnen, nu met 5-2.
De taak voor deze return was dus rustig blijven voetballen. Wij zijn beter, maar we moeten het natuurlijk nog wel even doen! De eerste helft verliep min of meer zoals verwacht. De Fivel was de iets sterkere ploeg, maar tot scoren kwamen we nog niet. In de loop van de 1e helft vielen de doelputen gelukkig wel. De dames konden de dames de rust in met een voorsprong van 0-2.
In de rust werden de meiden verrast door een bezoekje van de jarige Anne, die een traktatie kwam brengen. In de tweede helft kon Omlandia meer aan voetballen toekomen, gelukkig lukte het niet om te scoren. In de laatste 10 minuten wist Eline haar hattrick te voltooien met een derde doelpunt. Onze meiden wonnen ook deze wedstrijd, waardoor het voor de eerste keer lukte om een ronde verder te zijn in de Beker; op naar de volgende bekerwedstrijd, waarschijnlijk op 19 oktober.