Onderdendam 1 - De Fivel 2 0-8
De Fivel 3 - Gorecht 5 1-7
De Fivel 4 - Viboa/Hunsingo 7 2-2

DE FIVEL 1 - GRIJPSKERK 1
Binnen 4 minuten leek het 1e een kansloze wedstrijd te spelen. Eerst werd een vrije trap door Stoutmeijer langs de muur geplaatst, even later maakte Smit er al 0-2 van. De kracht van het 1e elftal is dat het zich niet snel gewonnen geeft. Met een tomeloze inzet ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel na ongeveer een half uur via een kopbal van Laurens Hijlkema na een vrije trap van Jacob Havinga. Vlak voor rust was de al weken prima spelende Laurens dicht bij de 2-2, maar keeper Postma stopte zijn schot knap.

Na rust was de eerste kans voor Grijpskerk, maar gelukkig voor de thuisclub ging de bal net naast. Na 52 minuten werd het 2-2. Cees bij de Leij scoorde uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Jacob Havinga. Gezien de stand op de ranglijst, beide ploegen stonden precies gelijk op de 3e plaats van onderen (punten en doelsaldo), ging het 1e voor de winst. Het leek ook 3-2 te worden. Cees bij de Leij ging alleen op de keeper af, maar zag Laurens Hijlkema er nog beter staan en legde de bal opzij. Zijn inzet ging via de keeper tegen de binnenkant van de paal en kwam in de handen van Postma. De wedstrijd kon beide kanten op, maar helaas voor de Fivel was dat de kant van Grijpskerk. Bouma maakte er 2-3 van. Een zure nederlaag. Verloren van een concurrent en ook nog overwinningen van concurrenten Godlinze en de Pelikanen.

Vanavond (14 april) staat er al weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Thuis tegen Godlinze om 18.45 uur.

ONDERDENDAM 1 - DE FIVEL 2
Het tweede speelde niet eens een hele goede wedstrijd maar wist toch met maar liefst 0-8 te winnen van Onderdendam. De thuisploeg hielp het in wit gestoken Fivel ook een beetje mee in het begin. Twee foutjes achterin en 3 goede goals zorgden voor een riante ruststand. De tweede helft kreeg Onderdendam met de wint mee iets meer kansen. De bal moest 2 keer van de lijn worden gehaald waarbij de eerste er misschien wel over was. Het 2e ging ondertussen rustig door en legde er nog 3 in. De goals kwamen van Danny 3x, Jasper 2x, Marco, Stefan en Jan Anko.
Aangezien Siddeburen ook won lijkt het kampioenschap nu onhaalbaar maar de 2e plek is inmiddels wel bereikt.

DE FIVEL 3 - GORECHT 5
Derde geeft het in 5 minuten weg
Het derde moest zaterdag aantreden tegen koploper Gorecht.  Good Old Henk Zantinga stond op doel en ook Barry Bakker deed voor het eerst mee met het derde. Zoals verwacht hadden de gasten het betere van het spel. Allemaal goede voetballers, die elkaar makkelijk konden vinden. Toch hield het derde de eerste helft dapper stand. Henk Zantinga keepte soeverein en met heel hard werken werd er goed partij geboden aan de Harenaren. Na balverlies op het middenveld wist Gorecht met een razendsnelle omschakeling halverwege de eerste helft toch de 0-1 te scoren. Even later kreeg de keeper van Gorecht een schot van Barry niet onder controle en kon Martijn Brontsema de gelijkmaker binnentikken. (1-1). Vanaf dat moment kreeg De Fivel meer vertrouwen en werd er in de eindfase van de eerste helft steeds beter gevoetbald.

De tweede helft begon echter dramatisch. In de eerste vijf minuten moest Henk Zantinga maar liefst drie keer vissen. De eerste was een foutje van Henk zelf, de tweede een eigen goal van Michel en de derde viel ook heel ongelukkig. Even later werd het zelfs 1-5. Alles viel,opeens goed voor Gorecht. De Fivel bleef de hele tweede helft strijden voor een beter resultaat, maar kon niet voorkomen dat het uiteindelijk 1-7 werd.

DE FIVEL 4 - VIBOA/HUNSINGO 7
Vorige week werd deze wedstrijd ook gespeeld. Toen waren de Winsumers met 7-2 te sterk. Zaterdag zag het er somber uit. Het 4e beperkte zich vooral tot verdedigen en na de 0-1 leek een nieuwe nederlaag in de maak. Gelukkig maakte Giacomo Marras er voor de rust 1-1 van, na een mooie solo. Na rust kwam het 4e beter in de wedstrijd en kwam zelfs op 2-1 via een penalty via Arne Brockmöller. Het werd nog 2-2, een knappe uitslag tegen de nummer twee van de competitie.